muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

«A hard rain's a-gonna fall»

Per què deu ser que ens ha cridat tant l'atenció aquest paràgraf dePla de Lluita contra el Frau Fisca? «Tot i que les deslocalitzacions fictícies poden afectar qualsevol casta de contribuents, que cerquen tributar en territoris que ofereixun un tracte més favorable a la seva situació fiscal particular o menors expectatives de control, aquests trasllats no reals del domicili fiscal són especialment greus quan són realitzats per empresaris o per professionals». Bé, aquí alguns es varen prendre l'ecotaxa com una reedició de la Santa Quitació i quasi convertiren Celestí Alomar en la reencarnació de Joanot Colom. És curiós que, a alguns botifarres i neobotifarres, encara els esmussi, com si fos cosa de despús-ahir, el «que pac qui deu». Segur que aquests nous mascarats no han pagat allò que deuen i estan preocupats, tensos i de mal humor mentre no arriben les prescripcions, amb una empresa per cobrar i una altra per no pagar. A hard rain's a-gonna fal, els diria Bob Dylan. En el seu cas no podem parlar d'objecció fiscal. Si mai la volguéssiu practicar, Salvador Giner dóna una sèrie de consells perquè no vos prenguin per uns espavilats: comunicau a la premsa que no pagareu i les raons, ingressau a un compte bancari la quantitat objectada i feis que un notari aixequi acta dels motius que vos han conduït a aquesta actuació.

Mentre divagàvem sobre els doblers que s'haurien de dedicar a la sanitat i a l'educació, hem pensat que, per ventura, l'Eje de la prosperidad es coordina més que no ho imaginàvem, almanco en el terreny de l'escola pública. Francesc Fio es reuní la setmana passada amb els seus homòlegs. L'endemà la premsa valenciana publicava que un centre de secundària s'havia quedat sense corrent per l'impagament de quatre mensualitats a la companyia Iberdrola, que, d'altra banda, ha demostrat una gran sensibilitat social. Que pac qui deu, pensen els pares i les mares dels alumnes, tots al dia en el compliment de les seves obligacions amb l'Agència Tributària.

Per cert, el president de Coalició Valencia i de la Plataforma Constitucional y Autonomista ha convocat una manifestació i ha acusat de traïció Francisco Camps. Aquí, els seus col·legues no s'hi atreveixen, a convocar una manifestació. Té raó Jaume Matas quan afirma que a les Balears ningú no qüestiona la catalanitat de l'idioma que parlam.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris