muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Cloramfenicol per generació espontània

La probabilitat de la mort només és estadística, va escriure Borges. Qualsevol nit pot sortir el sol, deia la cançó de Jaume Sisa. La generació espontània del cloramfenicol als pollastres no està descartada científicament, afegeix Aina Castillo, Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears. Tampoc no hi ha evidència científica que descarti taxativament l'existència de consellers i conselleres del Partit Popular que tractin la ciutadania com si fos intel·ligent, però l'acumulació de dades empíriques sembla desmentir de manera aclaparadora aquesta possibilitat. No siguem injustos, però: els científics que estudien l'origen de la vida també queden perplexos davant la complexitat d'uns processos que tenien totes les possibilitats estadístiques en contra. La carn dels pollastres de granja podria ser ben bé el medi idoni per als processos bioquímics espontanis que donassin lloc a la formació de molècules de l'antibiòtic prohibit per la Unió Europea. En reforç d'aquesta possibilitat hi ha el caràcter singular d'aquest cloramfenicol, que també ens ha estat explicat per la Consellera. El cloramfenicol per generació espontània, a diferència del que és introduït perversament per manipuladors de pinsos, no té existència administrativa.

La manca d'existència administrativa és una caracterització científica que també dóna raó de la interpretació peculiar que fa el Conseller de Medi Ambient de les emissions de diòxid de carboni. Jaume Font ens ha explicat que l'arribada d'electricitat a través del cable que ve de la Península ens permetrà reduir les emissions de gasos hivernacle i complir així amb les exigències del Protocol de Kyoto. El cable és l'energia neta perfecta: l'electricitat ens arriba, però els gasos i els fums es queden a l'altra banda de la mar. Podem gastar tanta electricitat com volguem, amb l'única condició que el diòxid de carboni no ens sigui atribuït a nosaltres. En aquest negoci fabulós no hi ha cap traïció excessiva al Protocol de Kyoto, que és un text farcit d'artificis comptables perquè els països que s'ho poden permetre encalenteixin l'atmosfera mentre presenten un aprovat en el seu balanç d'emissions. Aina Castillo ho explicaria així: gasos hivernacle sense existència administrativa.

La col·laboració entre la capacitat imaginativa d'Aina Castillo i la de Jaume Font podria servir per impulsar un projecte ambiciós que solucionàs el gran repte ambiental de l'escalfament del planeta: l'electricitat per generació espontània. Per fer possible aquesta contribució de rellevància global, totes dues conselleries haurien de signar un conveni en virtut del qual un equip qualificat podria estudiar si els mecanismes d'aparició espontània del cloramfenicol en el teixit muscular dels pollastres industrials poden donar llum sobre la possible generació espontània d'electricitat. A la ciència del segle XXI, com tothom sap, les fronteres ente la biologia, la química orgànica, la química inorgànica i la física són difuses. Els escenaris on Jaume Matas pronuncia els seus discursos podrien ser el medi adequat per a la recollida d'aquesta forma d'energia neta: els pèls de punta dels oients quan el President es proclama tan ecologista com el GOB o com Greenpeace demostren que les seves paraules tenen la capacitat de fer que els electrons ballin com si fossin adoslescents en una discoteca. Ens queda el dubte de si aquest corrent elèctric tendria existència administrativa, però en qualsevol cas sí que serviria per fer anar els microones on es couen els pollastres enriquits amb cloramfenicol espontani.

Miquel Àngel Llauger, portaveu d'Els Verds

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris