algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

No, senyor ministre!...

José Montilla, ministre del «gobierno del Estado», va afirmar que tots els qui votarem NO a la Constitució Europea, serem considerats d'extrema dreta.

Carai Josep! Pel que fa a mi, és molt gruixuda aquesta afirmació. A veure: eren els primers anys del franquisme quan vaig conèixer el meu pare. Ell estava a l'altre costat d'una reixa de la presó Model, on l'havien situat aquells que sí que ho eren, d'extrema dreta. El meu pare, del qual vull fer memòria amb aquestes ratlles, el van condemnar aquells que segurament tu no consideres pas tant de dretes com els que votarem negativament en el referèndum. El van condemnar a trenta anys de reclusió, dels quals va haver-ne de complir set darrere d'aquelles horroroses reixes de reclusió imposades per l'estat del qual tu, Josep, ara ets un ministre important. Josep, estic decebut, molt decebut. Com pots suposar, les dretes m'havien malmès la família. La democràcia va fer que governessin aquells que es diuen d'esquerres, que van acabar desprestigiats per corruptes i per practicar el terrorisme d'estat. La conseqüència fou que el poder va tornar a una dreta perseguidora i que imposà un espanyolisme discriminador. I ara, amb governs d'esquerres a Catalunya i a Espanya, jo estava convençut que es faria justícia a les persones que, com el meu pare, van sofrir les atrocitats de l'extrema dreta. Doncs no! Jutjarem les dictadures d'altres països, però la que vam patir nosaltres durant quaranta anys la deixarem impune?

Ministre Montilla: Com a humil ciutadà que estima Catalunya, jo votaré NO a aquesta Constitució Europea. I si tu vols et convido a parlar-ne públicament.

Jordi Camps i Domènech. Berga (Berguedà).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris