nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

A Mandisha es reuneixen, canten, ballen...

La vida és plàcida i el temps no es compta amb rellotges. Tot passa pausadament, perquè si un home té pressa és que ja està un poc mort. Van i vénen per carrers on l'arena hi arriba amb calma: fins que arriba el vent fent terbolins i empenyent la pols cap allà on vol. És llavors quan des de la cresta de les dunes s'aixequen els nuvolets que els porten sense aturall i, amenaçadores, es col·loquen sobre els jardins ben cultivats, escurcen els troncs de les palmeres i s'arramben perillosament a les primeres cases. Des dels pisos més alts de la madrassa, l'escola nova, es veu un panorama de jocs entre el desert i la terra fèrtil. Dunes i palmeres i, al final, la negror quasi metàl·lica, o de pedra cremada, de les muntanyes.

És difícil saber si la gent treballa o no, perquè sempre es veu tothom va un poc desenfeinat. Als petits comerços hi atenen els clients amb parsimònia. Més que de clients s'hauria de parlar d'amics que, com que passaven per allà, aprofiten per fer una xerrada i també per comprar alguna cosa. A vegades deixen el negoci en mans d'un amic, o queda obert sense ningú que ho atengui. Sempre saben la gent on és. En Mohamed ha anat fins a Bawiti, en Mustafà dorm a casa seva, en Walid vindrà d'aquí a cinc minuts. Els cinc minuts es poden convertir en dues hores, però a Mandisha les coses van així. Poc a poc.

A les cases hi ha l'espai familiar que és quasi impenetrable. Els amics i convidats tenen lliure accés a una sala independent que normalment és el territori personal del cap de família o del fill gran. Karim només té disset anys, però ja es converteix en l'amo d'un espai que comparteix amb els amics. Un d'aquests, que tot just ha arribat de França de fer unes actuacions, treu uns flabiols fets de canya i es posa a sonar. Els altres l'acompanyen percudint un bidó de plàstic o qualsevol cosa que tenguin a mà. Obrin quan algú de la casa, que no mostrarà la cara, truca a la porta per fer arribar una palangana plena de menjar o una tetera ben calenta. Karim i els seus amics canten, ballen i etc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris