algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Una empresa que millora el comportament

No significa res que una de les empreses que més feina han fet en la suposada recons-

trucció de l'Iraq, la Halliburton, hagi anunciat que es retira de l'Iran, el país veïnat que és governat per un règim islàmic estricte. És coincidència que fa menys de dues setmanes sortís la notícia, denegada per Washington, que les forces especials americanes fan operacions de reconeixement dins Iran des de fa uns mesos. Com tampoc no es podia concloure res del fet que la Halliburton fos l'empresa més premiada en els contractes de l'Iraq i que alhora fos una empresa que hagués dirigit el vicepresident dels Estats Units, Dick Cheney. Un detall mai no té res a veure amb l'altre. El 2003 la Halliburton, o més ben dit la seva unitat amb seu al paradís fiscal de les Illes Caiman, va treure feina per valor de devers 35 milions de dòlars de l'Iran.

El president George Bush ja havia declarat que l'Iran era un país que pertanyia a «l'Eix del Mal» i havia fet aprovar una llei que prohibia a les empreses americanes fer feina amb els iraniabs. La llei encara està en vigor. Però la Halliburton no té res a veure amb la feina a l'Iran, és clar, no hi té res a veure des del punt de vista legal. Un diria que està estudiat perquè sigui així. Però ara, davant les crítiques inevitables que potser l'antiga empresa de Cheney no juga exactament d'acord amb les normes, es retira de l'Iran quan els contractes actuals acabin.

La companyia tambe ha anunciat que ven una altra unitat, la KBR, que ara és investigada per suposats errors en les factures que cobrava del Ministeri de Defensa americà per a entregues de carburant a les Forces Armades a l'Iraq i per servir menjar als soldats. Un podria deduir-ne que l'empresa es vol deslligar de la mala imatge que un no sap com se li ha anat acumulant. Seria encara més trist que la retirada de Halliburton de l'Iran tengués cap altre significat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris