lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

La División Azul celestial

Com bolets surten els falsos llibres d'intriga. La moda és (després deCodi da Vinci) Misterio de la sábana santa, La novena puerta o Las bragas rojas del obispo, quan l'únic que necessitam saber per a poder tirar endavant com a «bons cristians» és si ens hem d'acabar de posar o de llevar el condó per allò del follar. Esperam un senyal més clar. Gràcies.

Les esglésies cada dia més buides i el negoci cada cop més fluix, la feligresia més virtual que mai. Tanta importància té el que pensen aquests senyors que el meu article esdevé un full de pamflet; atenció: No s'hauria d'escriure un nou thriller per tractar d'esbrinar el misteri de la quantitat de doblers públics que desvià l'anterior govern central cap aquestes empreses de l'esperit? Només així es pot entendre la lletania que fan cantar a Woytila, com a resposta a algun pagament anterior. Que té el Papa alguna idea clara sobre el Pla Ibarretxe? Servidor, no sap, encara, en què consisteix i com a català realment troba que importa poc. I com a Romà?

Servidor respecta la creença i el culte que es practica en qualsevol lloc del món, però reivindica el més «caduc» laïcisme mentre no es demostri, amb fets, la utilitat de les religions avui mateix; en el moment que radicals islamistes, integristes occidentals i israelians que practiquen el terrorisme d'Estat, desestabilitzen el món segant vides humanes i fomentant l'odi arreu. Nacions Unides hauria de convidar a callar aquestes veus que revifen o fomenten els conflictes. Només els calers que es mouen poden explicar la involució del clero, aclaparat davant del seu invent: la globalització.

Sap Joan Pau II el que està dient quan ho està dient? Volen mobilitzar els seus seguidors amb la mateixa tàctica de la por. A Bush li ha funcionat molt bé; però, tot el que puja, baixa. Què seria de les religions, sense les calamitats de la guerra, la fam, els desastres naturals...?

En els darrers temps, només després del tsunami s'ha pogut observar la col·laboració entre diferents credos, immediatament després que l'home quedàs totalment sol davant el més gran dels buits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris