algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El vot «No» és vot democràtic

Amb els mitjans institucionals i financers de l'Estat, una campanya que pretén esclafar tota resistència recorre el país. Presenten la «Constitució europea» com si fos la font de tot futur de pau i prosperitat. Els tòpics i simples mentides són repetits pels polítics de tots els colors, artistes, cantants i futbolistes. A algú sense gaire mala intenció li semblaria recordar els mètodes publicitaris de règims anteriors. Tanmateix, els arguments buits xoquen amb la realitat: el 1986 Espanya va entrar al Mercat Comú, el 1993 es va aplicar el Tractat de Maastricht, i el gener de 2001 es va instaurar l'euro: quines són les conseqüències?

-L'euro ha provocat, en tres anys, un augment dels preus d'un 20%, quan els salaris estan congelats.

-La despesa en habitatge absorbeix el 50% del salari, i augmenta.

-El 33% de l'ocupació és precària i sense drets.

-Sectors sencers de la indústria, de l'agricultura o la pesca han desaparegut...

-Els serveis públics, en via de privatització o desmantellament.

-Els èxits democràtics obtinguts després de la mort de Franco estan més amenaçats que mai per les institucions heretades del franquisme...

-L'enfrontament entre pobles, contra el poble basc, atiat per impedir qualsevol solució de pau i democràcia...

Davant aquesta realitat, totes les organitzacions que es reclamen dels drets dels treballadors tenen dues opcions: O acceptar el dictat de Brussel·les. O resistir, partint de les reivindicacions dels treballadors, i dir no. El vot NO és vot per la democràcia, la pau, els drets socials i la fraternitat entre pobles.

Pere Felip Buades, secretari general de la Coalició Treballadors per la Democràcia a Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris