nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Dolfins: lladres pocavergonyes

Sr. Director:
Gràcies per permetre que expressi la següent queixa.

Ja en tenc quaranta i des dels 14 anys em guany la vida a la mar com a pescador. En tot aquest temps he vist com cada any hem hagut d'anar més enfora, a més profunditat, i invertir en equipament i modernització de les nostres barques per fer rendible la nostra feina. Això no és cap novetat. És llei de vida. També he vist, i hi estic d'acord, que es protegeixi el medi ambient, no tan sols perquè hem de conservar aquesta riquesa per les futures generacions, sinó també perquè la naturalesa, i més a les Illes, és la nostra pròpia font de riquesa. I això ho sap bé el sector primari.

De fer aquestes coses compatibles ens hem d'encarregar tots, però especialment les conselleries de Medi Ambient i Agricultura. Així, veig d'una banda als diaris que es protegeix el voltor i de l'altra el pagès o ramader pel mal que pot fer aquell, o que així fa una calabruixada forta els pagesos ploren, es queixen, i cobren. És una qüestió de sensibilitat política o social?

A la pesca no passa el mateix. Ara és temporada de llampuga i molls. La llampuga encara va bé, però els que volem pescar molls com jo mateix, ho tenim ben malament. Tenim una plaga que ningú té en compte: els dofins. Seran molt guapos i tot el que vulgueu, però també uns lladres pocavergonyes que destrossen les xarxes i s'enduen el peix.

Saben com ho han de fer per agafar peix fàcil amb poca feina. I per desgràcia no podem fer-hi res, perquè són intocables. Tenim unes lleis que protegeixen els dofins i ens deixen amb les mans lligades i les butxaques buides als pescadors. Jo sé que és difícil perquè aquesta gent té molta de feina, però m'agradaria que algú de Medi Ambient em digués si hi ha manera que els dofins continuïn protegits però sense fer-nos mal als pescadors. O si a nosaltres també se'ns ha d'indemnitzar o potser protegir, perquè també som una espècie en vies d'extinció. Moltes gràcies.

Gaspar Vera Llitrà. Alcúdia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris