cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

El futur del turisme es debat a Palma

L'encontre de l'Organització Mundial del Turisme que es realitza aquests dies a Palma és d'enorme importància i pot marcar les pautes de com s'ha de desenvolpar aquesta indústria en els pròxims anys. Turisme -sobretot turisme de masses- és sinònim de pau i de progrés econòmic, i l'actual conjuntura a escala planetària assenyala tot el contrari. Terrorisme, guerres i incertesa en els mercats retreuen molts clients del mercat. En aquest sentit, es perdria una gran oportunitat si la reunió de l'OMT no es convertís en una crida a la concòrdia i en un element d'anàlisi que fes veure a molts governants que la guerra no és el millor camí per guanyar el futur.

A més, el turisme és una gran eina de solidaritat. Permet graus importants de desenvolupament en els països pobres, sobretot gràcies a les inversions de les empreses que ja han assolit importants graus de maduresa i decideixen ampliar el seu mercat. Tambe és molt important que quedin definits els diferents graus que implica l'explotació turística, i quins destins tenen més capactiat per estructurar una oferta de qualitat mentre d'altres han de cercar clienteles de segments socials menys elevats.

En els anys de l'optimisme -ara fa un lustre- es calculava que cap a l'any 2020 el turisme ocuparia un lloc elevadíssim dins del PIB mundial. No s'ha de perdre aquest esperit de creixement, i s'ha de tenir coratge per dir als mandataris del globus que només la concòrdia internacional durà el benestar i la llibertat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris