lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

El buit

Els pobles que serren les seves arrels acaben per desaparèixer. Això és el que li passarà al nostre, que permet que una guarda d'ignorants, presidits per la batlessa Catalina Cirer, destrueixi tot el passat enterrat al carrer Antoni Maura, on un temps venia a morir la Riera i on, un temps també, els romans, els àrabs i els cristians antics feren part de la seva vida. Aquesta destrucció és un sinònim dels temps presents, on res no es respecta, llevat dels doblers.

La fam de doblers acabarà destruint la nostra Illa, el nostre passat, la nostra llengua. Els mercaders d'un temps s'han convertit en especuladors d'avui en dia. És trist dir-ho, però tampoc no hem de donar-ne la culpa als nouvinguts, siguin espanyols, sud-americans o magribins. Som nosaltres, els mallorquins, des dels botifarres als mossons, els que no hem sabut o no hem volgut estimar la nostra terra, que ara ja és d'ells.

L'aparcament al carrer Antoni Maura passarà a la història per això, per ser un monument al buit, que és el que quedarà de la història dels nostres avantpassats. Un buit fenomenal. I no carreguem les culpes sobre ningú, ni que es digui Gijón o Rodríguez. Són ben nostres per consentir-ho, Catalina.

Joan Antoni Oliver. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris