cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Al Sr. delegat del Govern

I vostè Sr. Delegat, diu que la delinqüència ha disminuït a la ciutat de Palma de Mallorca?

L'altre vespre vaig tenir la, per dir alguna cosa, feliç ocurrència d'anar a passejar per la Platja de Palma, cosa que no feia fa molt temps, i quina sorpresa tan gran em vaig emportar, i sens dubte no va ser agradable.

Resulta sorprenent sentir-te un estrany a la teva terra, amb una oferta complementària dirigida gairebé exclusivament a la clientela forana, on sol·licitar abans un traductor per poder llegir la carta del menú o de les diferents ofertes, molèsties constants dels famosos tiqueters, espectacles grotescs de travestís i prostitutes oferint els seus serveis en qualsevol racó dels carrers i places, començant no se sap on i acabant en el confí més llunyà de s'Arenal. Aguantar infernals renous de tot ordre (si és que a la música dels locals amalgamada, se li pot qualificar d'aquesta forma), sofrir la mirada atenta de carteristes i altra gent de mal viure que escruta, com un pirata, per a desvalisar la seva presa. I no en parlem dels trilers, com ja es coneix a l'argot, que a la sospita més petita desapareixen com a mosques per tornar minuts després als seus punts habituals d'estafa. Avui vespre n'he comptat almanco dotze colles. I a la Platja de Palma hi ha seguretat ciutadana, segons el Sr. Delegat del Govern.

I després d'enllestida aquesta salsa de fauna urbana, les hordes de l'est, que ja no es limiten als furts o robatoris a la distracció, sinó que amb pals, porres i cadenes també linxen a trenc d'alba, o al tancament de les discoteques, a tot resident o turista descuidat que es creua amb ells, robant-los fins a les penyores més íntimes.

I això vostè, Sr. delegat del Govern, ho sap tant per activa com per passiva, però o són ineficaços els seus mètodes o no disposa de les forces de seguretat suficients, o aquestes estan desmoralitzades, com ho estan els ciutadans que davant de la ineficàcia de les actuacions de les nostres forces d'ordre públic (no imputable als agents), ja no presentam denúncies, ja que en alguns casos fa la sensació que els denunciants som els delinqüents.

I les estadístiques, conseqüentment, fallen.

Més o menys, i no com a vostè, sens dubte, conec un poc la Llei Orgànica de Forces i Seguretat de l'Estat, la seva estructura (la del CNP), amb els seus UDYCO, UNDEU, GATI, SAM, Gumes i com no, quines són les seves competències, per la qual cosa no ens val el fet de culpabilizar part de la inseguretat ciutadana a Policia Local, les competències del qual són d'altres, encara que en temps i amb encerts molt notoris, actuava com Policia Judicial, ja que això malament imposa i desinforma el ciutadà respecte de la tasca, que encara no sigui competència directa seva en matèria de delictes, ve i amb encert desenvolupant en alguns casos de delictes flagrants però no en la forma i manera d'anys enrere, en tenir competències de la Policia Judicial per mandat puntual de l'autoritat corresponent.

Jo he apuntat allò de la nit, però em vaig permetre anar-hi de dia i la qüestió és lamentablement la mateixa, inseguretat, trileros, furts, tirades, droga, etc....

Per això m'estranya que avui encara la societat no hagi elevat de forma contundent, fet que no significa violenta, les adequades protestes a la seva persona, perquè el Govern Central, que vostè representa, ens doni allò que tots ens mereixem, seguretat en llibertat, per no espantar la nostra gallina (abans dels ous d'or, avui ja no se sap), i protegir els honrats ciutadans que vam desitjar que la nostra Plama i les Balears, siguin un exemple de seguretat per a tots i el turisme a més de sol i platja, gaudeixi de la seguretat que estimam, però que avui no tenim.

José Ma Mulet Torres. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris