nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Notes disperses

Alguns anys abans de l'11-S, Ralph Nader, candidat verd a la Presidència dels EUA, proposà que les cabines dels pilots d'avió estiguessin tancades hermèticament durant els vols. La iniciativa fou rebutjada amb ferocitat per les companyies aèries i, no cal dir-ho, pels neocons que fan cas a aquells que en saben. Ja coneixeu què passà. Trobaren més convincent Ben Laden que els raonaments d'un ecologista. No podem, però, acusar-los de discriminar per la ideologia dels que adverteixen. El Pentàgon elaborà un informe, recollit per The Observer en què s'assenyalava que el canvi climàtic era una amenaça més greu que el terrorisme. Els cons -que de neo en tenen poc- plagien els divertits acudits en forma d'assaig de La Ilustración Digitaen articles dedicats a refutar l'opinió dels meteoròlegs. Tot allò que no és ideologia, en la clàssica accepció de la paraula, els supera. Fan, doncs, el ridícul «sin complejos», quasi diria que, tràgicament, per convicció.

Tornem a la capacitat de persuasió. Llorenç Valverde recordava no fa gaire com, en un món d'escèptics exigents, l'única excusa que, sense gaire explicacions suplementàries accepta la gent davant un mal servei és l'errada informàtica, és a dir, la derivada de la tecnologia més moderna i més segura, teòricament. Els temps moderns inventen noves «divinas palabras», idèntiques en la seva funció a les de Valle-Inclán. No haurem de fer gaire memòria per llistar els fets inacceptables que se'ns han justificat així. Clar que això no funciona sempre i, per exemple, encara no hem llegit que la manca de recuperació turística, després de la supressió de l'ecotaxa, es deu a una errada informàtica.

Voluntat pedagògica és el que han perdut alguns militants d'un partit que era satiritzat com de mestres i de capellans. Pareix com si dins el PSM, a excepció de Mateu Morro i alguns més, s'hagués perdut la consciència que els valors que proposen no són majoritaris a Mallorca i que, més que grans actes de reafirmació del programa de màxims, per ventura els convindria recuperar l'eficiència explicativa que, al marge i a la contra dels canals convencionals, demostraren anys enrere. Però això també ho podríem aplicar al PSIB-PSOE, a EU i a Els Verds.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris