nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Rodríguez amb la tricolor

És original la idea de la Conselleria d'Interior d'unificar l'aspecte extern dels vehicles de les diferents policies locals i pintar-los amb els colors de la bandera de les Balears, és a dir, vermell, groc i morat (o violeta, o lila, segons es miri). Però clar, la bandera balear és la quatribarrada de Guifred el Pilós amb un quartó a l'americana inventat en temps de la preautonomia. Però clar, quan s'agafen els colors prescindint de la forma, el que queden, veient a distància, són les franjes de la bandera republicana. Així, de manera inconscient, Rodríguez fa un subtil homenatge a la històrica tricolor, amb la qual cosa, no hi ha dubte, farà que els cossos de la policia local siguin més populars i estimats entre els segments més esquerrans de la societat balear. Quin progre de bon de veres s'atrevirà a protestar contra la tricolor?

A més, li ha jugat l'inconscient una mala passada a José María Rodríguez? El cert és que ha fet absolut honor al seu origen alacantí que, com se sap, va ser el darrer territori peninsular que es va mantenir fidel a la República fins al darrer alè i amb tots les conseqüències. Serà Rodríguez en el fons un republicà de l'antiga escola: irreductible i convençut de la superioritat intel·lectual dels seus principis sobre els altres, als quals, tanmateix, respectarà sempre amb totes les conseqüències?

A sobre, els cotxes són d'allò més vistosos, ja no es confonen amb els taxis i donen senyals d'identitat pròpia als nostres agents locals. Serà la pintura el primer pas cap a la policia autonòmica? Ara que vivim en el món de la imatge, ja no està tan mal vist com abans començar per l'aspecte exterior. Avui en dia una bona mà de pintura ho arregla tot. I més si és un homenatge a la tricolor que, com se sap, vol dir llibertat, igualdat i fraternitat.

Però com deien els vells republicans, les idees es demostren a la pràctica. I això vol dir que Rodríguez hauria de posar el color dels seus cotxes a l'alçada de la seva praxis diària, i fer bandera dels valors d'equilibri social, respecte i igualdat davant la llei que conformen les societats modernes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris