muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Lliçons del PP balear a D. Mariano Rajoy

Una de les coses que els dirigents del Partit Popular tenen mes clares és que una mentida, repetida moltes vegades, arriba a transformar-se en una veritat inqüestionable, almanco des del punt de vista dels seus votants. Aquesta pràctica tingué el seu màxim exponent la passada legislatura; la criminalització de l'ecotaxa, amb l'ajuda impagable dels grans hotelers, i la transmisió d'un missatge catastrofista amb el sentit de què la política del Pacte acabaria arruinant el país, donaren als populars uns resultats electorals que ni els mes optimistes havien previst. Evidentment disposaven dels mitjans de comunicació necessaris, sobretot la televisió estatal, i això sempre es fonamental per aconseguir l'objectiu.

Com alt càrrec d'una conselleria del PSM, record com si fos ara la seva creuada contra les minories que havíem gossat pactar per tal de desallotjar, quasi il·legalment, al PP del seu regne de taifes. Recent encetada la nova etapa autonòmica, els polulars començaren a difondre la idea de què no ens enteníem entre nosaltres, que l'executiu era una gabia de grins i que, tots plegats, formavem un autèntic desgovern sense projectes, sense idees i sense cap possibilitat de tirar endavant.

Per desgràcia la memòria històrica és molt curta, perquè els quatre anys anteriors havia dimitit un President (feia nosa a Aznar per arribar a Moncloa per un assumpte tèrbol relacionat amb un túnel), i, mitjançant un cop d'estat liderat pel Sr. Jaume Matas, s'havien carregat al president Soler mentres anava del Consolat al Parlament amb els consellers que havien de prendre possessió dels seus càrrecs. Tres presidents en dos anys es una curiosa manera d'entendrer-se.

Així i tot, s'ha de reconèixer que dins el PP tenen les idees nítides i que, en tot cas, saben que els escrúpols són mals de casar amb la seva política. De fet, de la mentida, la manipulació i el descrèdit en tregueren un rèdit electoral que ja voldríem els altres.

I ara que al govern central estan asseguts als bancs de l'oposició, la Sr. Salom deu haver obert els ulls a D. Mariano Rajoy explicant-li les bondats del sistema que utilitzaren per recuperar el govern de les illes Balears. Aquesta es l'única explicació lògica que he trobat a les declaracions fetes per la diputada inquera per valorar els cent primers dies del nou executiu ZP. És el mateix discurs que me vaig cansar de sentir durant els quatre anys que vaig passar a la Direcció General D'Industria: «promeses incomplides, mentides constants, contradiccions entre els socis, enganys als ciutadans...» També diu que «es un govern obssesionat pel passat, que no impulsa projectes nous i que, per contra es mostra hiperactiu a l'hora de revisar el que va fer José Maria Aznar...»; idéntiques paraules que quan es destaparen els casos Bitel i Mapau, en cara ara sub-Iudice. Particularment tenc la sensació de què el nou equip de Rodríguez Zapatero va fent coses i, sobretot, tenc la convicció de què el Govern del pacte de progres va fer feina, molta de feina, sabia a on anava i va impulsar nombrosos projectes i lleis, això sí, molts d'ells aturats des de Madrid tot i que érem imprescindibles pel ben estar dels ciutadans de les illes (el Gaseoducte, els desdoblaments de carreteres, la llei de comerç...en son alguns exemples) Que ens equivocàrem? segurament; a més, la manca de polissonada i d'experiència solen jugar males passades de les quals els populars són mestres en treure'n profit.

Però també és cert que si algú se'n va anar de putes, com a mínim tengui la decència de pagar-ho de la seva butxaca i que el cas de corrupció mes escandalós que es recorda (i sobradament demostrat) es produí quan el PP comandava. El mes curiós però, és que la nostra diputada sap perfectament de què parlo perquè hi tingué un paper protagonista. Ay Senyor... i pensar que un dels seus mèrits es donar branca i lliçons de com s'han de fer les coses; amb el vistiplau de D. Mariano, això sí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris