muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Firmes falsificades

El fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, ha obert diligències informatives per aclarir la presumpta falsificació de firmes en les al·legacions contra el Pla de carreteres del Govern. El fiscal ha fet el que havia de fer. Les al·legacions, quan varen ser presentades a l'Administració, es convertiren en un document públic. L'existència de falsificacions suposa que algú ha pogut cometre un delicte i és obligació del ministeri públic esbrinar-ne l'autoria. Però d'aquí a assenyalar acusadorament algú hi ha una passa gran. I, pel que sembla, el Partit Popular de les Balears -o com a mínim el seu secretari general, José María Rodríguez, i un dels seus portaveus, Fernando Rubio- encara no se n'han adonat.

La falsificació de firmes fa més mal a aquells que impulsaren la recollida -el PSM, el GOB i les plataformes antiautovies- que no als destinataris. La falsificació qüestiona la legitimitat dels documents i crea la sospita de joc brut. Resulta absurd que els promotors siguin els falsificadors, perquè aquests havien de saber que s'obriria un procés de notificació i que la veritat sortiria a la llum. I més absurd resulta quan el nombre de signatures presumptament falsificades és minúscul dins el conjunt.

¿És possible que persones que recolliren firmes fossin tan ingènues de no comprovar la identitat dels signants, o que la seva malícia arribàs al punt de cometre falsedat? No ho sabem, i és feina del fiscal descobrir-ho. El que sí sabem és la gravetat d'apuntar a algú quan es tracta d'identificar l'autor d'un presumpte delicte, que és allò que fan a la lleugera alguns dirigents del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris