nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Disbarat consumat

Resulta certament curiós que l'Ajuntament de Palma impulsés la creació d'uns premis Ciutat de Palma de narrativa i poesia en espanyol perquè considerava que així donava coherència al darrer programa electoral del PP, que enaltia el «bilingüisme», i que, tanmateix, l'equip de govern faci palès ara que els premis no són «bilingües», sinó que són premis «diferents». Aquesta anècdota, tan ximple, ve a resumir el despropòsit que es consumà ahir a la sala de plens de Cort en ser ratificats els premis Camilo José Cela, de novel·la, i Rubén Darío, de poesia en espanyol.

No hi havia cap demanda social per aquests premis. Les organitzacions que signen el document vindicatiu són tan dignes com poc representatives del món literari, i no recordam que cap d'elles es manifestàs en aquest sentit abans de la polèmica encetada per l'Ajuntament.

Res no tenim en contra de la llengua castellana, tan celebrada arreu del món. Però són incomptables els guardons literaris en espanyol, i els de Palma en seran uns més. En canvi, són molts pocs els premis en català, i minses les dotacions. No hauria estat millor potenciar els Ciutat de Palma tal com estaven?

Hàbil com sempre, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha pres nota del disbarat. Convocarà els premis en llengua catalana amb la dotació més elevada de tots els es fan, i els presentarà a tots els països de parla catalana. No hi ha prova millor per demostrar de quina manera ha debilitat Catalina Cirer -tan pretesament arrelada a les nostres tradicions- els Ciutat de Palma, d'altra banda tan poc prestigiats aquests darrers anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris