nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Clarividència

Bé, comencem per donar la raó a l'hoteler, senyor Fluxà, quan setmanes abans de les eleccions de març digué «seria una mala notícia que no guanyàs Rajoy». Quina clarividència. Només guanyar el contrari, ZP pels amics, les xifres sobre pèrdues de rendabilitat dels hotels, de disminució de la temporada, de descens de les pernoctacions, de desaparició de llocs de feina... han caigut sobre l'ariet dePP Balear. Poc importa si el problema s'arrossegava d'abans, perquè tampoc l'importà encolomar-lo aPacte de Progrés que, després de definir-lo (vegeu els treballs sobre sostenibilitat i d'altres encarregats aCITTIT pel conseller Alomar i que el seu successor, senyor Flaquer, no permeté publicar del tot), decidí actuar fins allà on l'eix del maels deixà. Sempre ens quedarà un culpable, roig per a més senyes.

l l l
Podem seguir per aquells que tenien el poder de fer obrir els Telediarios amb una notícia o amb l'altra, i la vaga de transportistes de Balears omplí totes les primeres planes que la mateixa vaga, però a les Canàries, no ocupà. Sabem els nom i els llinatges del mallorquí que s'asseia orgullós en eConsell de Ministres mentre els seus companys participaven de la més vergonyosa campanya contra l'economia nacional que es recorda, a major glòria del centre liberal i amb la presidència de la comunitat autònoma com a única meta. Ara ningú sembla recordar-ho, però aquesta campanya d'intoxicació en la premsa afí als populars existí. Com existiren propietaris d'hotel que feren dura campanya entre els seus empleats amb catastrofistes previsions si seguien els progressistes en el poder. Per cert, també devien tenir clarividència perquè totes les previsions s'han complit amb Matas, el progre, en el Consolat de la Mar.

l l l
Però no estaven sols. Els sindicats majoritaris sortiren a defensar la immaculada concepció de la justícia social del senyor Escarrer quan, el conseller Alomar, l'acusà de sobreexplotar a les camareres de pisos. També devien ser clarividents i les 50.000 places obsoletes que diuen conèixer deuen ser totes en les zones turístiques on el PP arrasà e25 de maig. Per això, per obsoletes, no dedicaren el més mínim dels seus esforços a contrarestar el tenebrós missatge dels propietaris. Tanmateix sobren places i personal, per què no han de votar al partit de l'amo que els botarà -devien pensar, o no, els sindicalistes clarividents-. I ara ho tenim aquí. Cada dia ens berenam amb una xifra per al pessimisme i ni les confiances més optimistes poden dissimular els niguls. I el què és pitjor, tots els missatges que llança «l'armada antiPacte» van pel mateix camí: cercar nous mercats, allargar la temporada, adaptar-se a les demandes dels clients... com si el producte no dugués la data de caducitat ben clara, i pretèrita, per cert. Qui conduirà el nou model? Els que digueren fort i no et moguis que sempre ens havia anat bé amb eSun, sand & sangria, les tres esses que ens han donat tot el què tenim, inclòs un litoral que els que abans el consumiren ara ja no el volen?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris