algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Aznar, la rèmora

El Partit Popular tancà ahir files entorn al seu antic líder, José María Aznar, convertit avui en el president de les FAES, la fundació ideològica de la dreta espanyola. Sobre Aznar recauen dues acusacions d'aquelles que l'electorat no perdona: haver mentit sobre l'autoria dels atemptats de l'11-M i haver aprofitat doblers públics per promoure's una medalla en el Congrés dels EUA. Ja veurem com es resoldran, ambdues qüestions, però mentrestant Aznar ha caigut del seu pedestal i han quedat destrossades les seves expectatives de convertir-se en un gran estadista europeu. Ara és quan li passen factura pel seu mandat a La Moncloa. Per això, qualsevol declaració, qualsevol gest seu, és doblement interpretat. La situació d'Aznar és gairebé impossible, perquè si calla consent i si piula interfereix.

En aquestes, el PP no ha tingut més remei que sortir en defensa del seu antic dirigent. Aquesta maniobra té un cost enorme pel partit. El PP necessita totes les energies per refermar el lideratge de Mariano Rajoy, no per embolicar o desembolicar un passat que ja ha perdut. I és que els electors no castigaren Rajoy, un polític de tarannà dialogant, sinó Aznar. Per això resulta tan important pels adversaris del PP mantenir-lo viu, ja sigui mitjançant la comissió de l'11-M o la famosa medalla americana. Com més s'entestin els dirigents populars a defensar Aznar, més s'ensorraran.

El futur del PP passa per Rajoy. Aquest haurà de donar proves d'equilibri i extrema audàcia, més que de lleialtat al passat, per tirar el seu projecte endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris