nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una moneda, un idioma

Espanyols, tots, crec que hem de fer un gran esforç i sacrifici per aconseguir que, ja que hi ha una moneda única, hi hagi unitat d'idioma a la Unió Europea.

Hem de donar una lliçó a catalans i bascs (i a algun mallorquí) que volen imposar les seves llengües minoritàries. Hem de demostrar que parlant anglès ens entendrem tots els europeus, i no passarà com ara, que potser un castellà és a la plaça de Sóller i al voltant seu només parlen mallorquí i, naturalment, s'emprenya perquè no els entén sent a Espanya!!!

Hauríem de començar a traduir noms per acostumar-nos-hi. Per exemple «sa Pobla» en un temps ho canviaren per La Puebla, i ara li posaríem alguna cosa així com «The Village»

S'ha d'imposar l'anglès de tal manera que se consiga el efecto sin que se note el ciudado i no ser pusil·lànimes per temor de perdre el nostre idioma, perquè ho podríem continuar fent en la intimitat de la llar i demostraríem que, a diferència dels catalans, sabem sacrificar-nos per la majoria sense fer victimisme. I en néixer posaríem George en lloc de Jorge, Robert en lloc de Roberto, etc, per fer patent que no ha de passar com al País Basc, on algú va demostrar que els terroristes sempre s'anomenen Igor, Ainhoa, etc. Així, qui vulgui continuar anomenant-se Jorge, Roberto, etc., demostrarà que és un intolerant o un fonamentalista. A Sud-amèrica, com va dir el nostre rei, es parla castellà sense imposicions, de la mateixa manera els faríem veure que si parlen anglès s'entendran millor amb Europa, i sobretot amb els EUA, que com va dir Aznar ha de ser el nostre guia en l'amor i en la guerra.

Si en un primer pas s'ha de concedir l'ensenyament d'un altre idioma, encara que no seria convenient, cada ciutadà podrà escollir un dels altres que hi ha a Europa: francès, castellà, alemany, danès, suec, letó, polonès o català, etc. Però clar, limitant l'ús d'aquest segon idioma a coses de caràcter folklòric.

Gràcies per la seva atenció, Martin Torrens (accentuar la «a» i la «o»).

Pd. A mi em van anomenar Martín per obligació, vaig canviar a Martí per devoció, i ara em dic Martin (amb accent anglès) per sacrifici pro Europa.

Martin Torrens. Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris