nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

In memoriam

Expresident de la Societat d'Història Natural de les Balears, Joan Bauzà Rullan, fill d'emigrants sollerics, nasqué a Marsella l'any 1916 i es traslladà a Sóller a l'edat de 3 anys. Durant la seva vida es dedicà bàsicament al comerç, però la seva veritable afecció fou la paleontologia, principalment pel que fa a l'estudi dels peixos fòssils. Bauzà pertany a una generació de naturalistes sorgits de la postguerra que, en un ambient gens favorable i amb pocs mitjans, es reunien al voltant del geòleg, també solleric, Guillem Colom, establint les bases de l'actual coneixement geològic de les Balears.

Tot i ser un autodidacte, desenvolupà una dilatada tasca investigadora. Durant 1944 apareix el seu primer treball científic d'entre prop dels 150 treballs que aniria publicant al llarg de la seva vida. La seva afició era l'estudi de les dents de peixos fòssils que viviren a la mar balear. Fou membre de la Real Sociedad Española de Historia Natural, de la Sociedade Geoloquica de Portugal, de la Society of Economic Paleontologist and Mineralogists of de USA, de la Societat Arqueològica Lul·liana i de la Société Géologique de France. També fou vocal de l'Asociación Española para el Estudio del Cuaternario i col·laborador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas.

A més de la seva tasca investigadora, arribà a reunir una interessant col·lecció paleontològica, que es pot visitar actualment al Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller, bàsicament de la flora i fauna de les nostres illes, però també d'altres indrets de la Mediterrània occidental. Però el que més ens interessa ressaltar aquí, és que també fou un dels impulsors, cap a l'any 1952, de la creació de la Societat d'Història Natural de les Balears, de la qual va ser el primer president i membre destacat. Des d'aquesta societat, lamentem la seva mort i amb ella la desaparició d'un dels naturalistes més destacats de les Balears, al mateix temps que volem fer extensiu el nostre condol per tan sensible pèrdua als seus familiars.

Lluís Moragues, president de la Societat d'Història Natural de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris