algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La ciutat és de tots. Els espais lliures, també

Em pensava que érem els compradors els qui mantenim vius els cinemes, restaurants, bars... i com no el petit comerç, i per tant és als clients, és a dir, als ciutadans i les ciutadanes d'arreu de Mallorca als qui els governants han de demanar opinió en primera instància abans de prendre decisions per tal d'evitar situacions no desitjables.

El que està passant al Born és l'exemple de tot el contrari. Els comerciants (quants?) volen marcar el què i com s'han de fer les coses, el que volen i no volen. I des del govern de Cort han fet prou via per deixar-los contents. No els ha bastat a condemnar els ciutadans a patir la doble circulació en una via del Born, jugar-nos el físic per creuar el pas de zebra, esquivar els cotxes que no respecten el pas per a vianants amb semàfor, mamàs amb cotxets, persones amb problemes de mobilitat... No ha estat prou aquesta arbitrarietat i ara volen que no es facin fires al passeig central.

Els nostres espais amb capacitat per reunir els ciutadans entorn d'esdeveniments amb un cert atractiu s'han de potenciar per tal que siguin espais vius, que donin animació a la ciutat, millorant el que es pot oferir com a complement en el cas de les diferents fires, així com l'estètica i qualitat del que es fa. El passeig del Born és un indret al qual es pot arribar còmodament amb transport públic i a peu.

La Sra. batllessa ha consultat els llibreters, les escoles, els ciutadans en general per prendre la decisió de tornar a fer el que volen aquests comerciants? Ens hauria d'explicar, la Sra. Cirer, per què es gasten doblers públics per fer activitats lúdiques al passeig de l'Artesania per potenciar i afavorir els comerciants d'aquest indret i, per altra banda, ens priven als ciutadans del que es fa al Born?

Senyors comericants, si la zona no és prou rendible per als seus negocis, s'han demanat per què no hi va la gent? Per ventura és perquè és molt car o perquè els seus possibles clients troben el que volen en altres indrets. Els ciutadans que anem a les diferents fires i que ens hi desplacem expressament poden estar segurs que no tenim intenció d'anar a comprar res més i, per contra, els qui volen anar als diferents comerços del Born, que hi hagi fira o no, els importa poc.

Maria Rosa Bueno. Presidenta de la Federació AV de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris