nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'Alcorà a les escoles

El Govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha decidit aplicar un acord subscrit el 1992 per l'anterior gabinet socialista, que reconeix el dret dels alumnes de la comunitat islàmica que cursen ESO i Primària a rebre classes de religiò musulmana en les escoles i instituts.

Els gest és correcte, en el sentit de valorar els drets religiosos d'una comunitat, la islàmica, que cada vegada és més nombrosa a l'Estat. També garantirà que els al·lots rebin un esenyament correcte, allunyat dels fonamentalismes. Però una vegada dit això, hauríem de considerar si és desitjable que en els centres públics s'estudiï una religió concreta, sigui la cristiana, la musulmana o qualsevol altre, quan la Constitució espanyola proclama que cap confessió no tindrà caràcter oficial. En coherència, l'Estat hauria de rompre el concordat amb la Santa Seu i ensenyar, en els centres públics, la història de les religions en peu d'igualtat, deixant de banda els aspectes de la predicació.

De moment, el Govern balear no sembla gens entusiasmat amb la idea d'ensenyar l'Alcorà als seus centres. En un comunicat lacònic, assegura que l'assumpte pertany a l'Executiu central, que la Conselleria no ha rebut «reclamacions» -quan just fa quatre dies que el ministre de Justícia ha encetat la qüestió- i que espera «finançament», sabent, segurament, que aquesta mai no acaba per arribar. Hom diria que els responsables autonòmics pretenen dedicar el seu temps a maldecaps més immediats, després de perdre'n molt aquest any darrer en polèmiques estèrils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris