bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La lectura

Sr. director:

Li agrairiem publiqués aquesta carta dirigida als senyors d'Amics Llibres, la Plataforma de Foment de la Lectura a les Biblioteques.

Després de llegir les seves declaracions a la premsa del passat 24 de juny, agraim la seva iniciativa pel foment de la lectura des de les biblioteques. Malgrat tot, ens semblen no encertats els conceptes que tenen de la biblioteca pública, la seva funció i la tasca dels seus professionals a Mallorca.

Avui en dia el treball dels bibliotecaris consisteix en la interacció absoluta amb els ciutadans als quals es dirigeixen. La biblioteca pública no és el resultat d'una acció individual pròpia del bibliotecari, les nostres polítiques estan orientades per dur a terme accions que ens permetin aconseguir que les nostres biblioteques siguin per a tots uns autèntics centres d'informació, educació, cultura i oci. Per això, Srs. de la Plataforma, si fossin usuaris habituals de les biblioteques públiques de Mallorca haurien comprovat que moltes d'elles duen a terme des de fa bastants anys una dinamització de la lectura que passa pel comentari habitual, cada mes, d'obres literàries i també d'altres referents a temàtiques i matèries molt diverses, en els Clubs de Lectura que s'organitzen tant per a adults com per a nins i joves. Així mateix, hi ha biblioteques que aprofiten el comentari d'un llibre per projectar paral·lelament una pel·lícula basada en ella. Podriem seguir enumerant altres activitats, però ja que l'espai que tenim és limitat, resumim dient que les seves propostes de foment de lectura no són una novetat, no ens han descobert res. D'una altra banda, un element clau en l'exercici de la nostra professió és el reciclatge continuat de coneixements de biblioteconomia mitjançant cursos, entre ells els que tracten de les activitats del foment de la lectura i de l'extensió de les activitats bibliotecàries al carrer. Quina és la nostra mancança de coneixements a la qual vostès es refereixen? Com a professionals de les biblioteques discrepam de la seva idea de la biblioteca com un conjunt d'obres literàries reunides segons les preferències d'una persona. Per a nosalters qualsevol bilioteca és una col·lecció àmplia de documents organitzada, catalogada, classificada i actualitzada, preparada per donar resposta a la demanda de tots els ciutadans, en el cas d'una biblioteca pública, o a un grup determinat en el cas d'una biblioteca especialitzada.

Finalment, agraim la voluntat de parlar amb les autoritats polítiques ja que ens ajudaria bastant que comprenguessin que amb pressuposts racionals i estables ens permetrien donar uns millors serveis als ciutadans.

Col·lectiu de professionals: segueixen 36 firmes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris