muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La pelota vasca i Esporles

Dimarts passat, tres membres de l'Associació Vilanova vàrem reunir-nos amb la regidora de cultura per tractar sobre les festes de Sa Vilanova i d'altres activitats. Quan vàrem dir que pensàvem fer aquest cap de setmana dues sessions de cine a la fresca, la regidora ens suggerí que en féssim una a la terrassa del Centre de Dia, i així vàrem quedar. No es va parlar de la necessitat de demanar res per escrit. Acabada la reunió, quan tornàvem a ca nostra pel passeig, els tres individus pensàrem quines pel·lícules podíem fer, i les triàrem. La pelota vasca al Centre de Dia, el divendres, i La vida de Brian a la placeta de Tomàs Seguí, el dissabte. Vàrem fer els cartells anunciadors, i els penjàrem dijous. Dijous vespre la regidora ens comunicà que no podíem fer la pel·lícula seleccionada per al divendres, perquè, segons li havia dit el batle, era una pel·lícula que no es podia fer al carrer. Que estava prohibit fer-la al carrer, vaja. Si hagués estat una altra pel·lícula no hi hauria hagut cap problema. El divendres la regidora canvià la versió i digué que la causa de la no autorització -que és realment la prohibició de fer l'acte previst- era que no s'havia demanat permís per escrit per fer el cine a la fresca, i que per tant no podríem fer cap de les dues pel·lícules. El divendres dematí sí que havíem sol·licitat per escrit el permís, però resulta que no ho havíem fet amb l'antelació suficient i per tant no va servir per res.

Sembla mentida. Per evitar que dues dotzenes de veïnats ens trobàssim al centre de dia per veure una pel·lícula que segurament la majoria ja hem vist, el batle és capaç de quedar així de malament. L'excusa burocràtica no pot amagar que això és ni més ni manco que pura censura. Ja sabeu que els militants del PP que sortien a La pelota vasca varen exigir que se suprimissin les seves paraules i imatges, perquè no els agradà el missatge de diàleg que promou aquesta pel·lícula. El Partit Popular deu tenir una llista negra d'obres non gratas (Hay motivo, La pelota vasca, i ves a saber què més). Què hi ha en aquesta pel·lícula que els fa tanta por? Jo estic convençut que qui decidí posar impediments a l'acte de divendres vespre actuà sota consignes, i que no l'ha vista, la pel·lícula. Si l'hagués vista, potser que encara hi hagués posat més impediments, no em sorprendria. Fos com fos, tot això confirma algunes coses sobre el valor que determinada gent dóna a la raó, a la intel·ligència i al sentit comú en comparació amb emando y ordeno.

Un ajuntament normal animaria les agrupacions de veïnats que organitzen actes, que fan vida de poble. Aquí, si no ets de la seva corda, es dediquen a posar traves. Ja ho sabíem, però no ens pensàvem de cap manera que arribassin al punt de reviure episodis que semblen trets de Cuéntame como pasó.

Des d'aquí manifestam el nostre rebuig a aquesta mostra de menyspreu per la cultura i de manca de respecte per la lliure expressió de les idees.

Associació Vilanova. Esporles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris