muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Un PP ancorat en el passat

Era previsible que la recuperació de les bones maneres polítiques, en tant que expressió de maduresa i de normalitat democràtica, no fos una tasca fàcil en l'immediat postaznarisme. Tampoc no era previsible que aquesta etapa s'iniciàs de manera tan traumàtica, amb els atemptats de l'11 de març, la «gestió» dels quals va projectar una llum irrefutable sobre els aspectes essencials de l'aznarisme, que ara s'estan confirmant en la comissió d'investigació sobre aquells fets (o, en un altre capítol, en la reobertura de l'expedient del l'accident aeri del Yakolev).

Tot plegat posa de manifest que la mentida havia estat assumida com a procediment habitual de govern i que en el seu ús no s'hi havia posat límits. Aznar, per tant, es va acomiadar del poder deixant una imatge nefasta i una herència molt pesada al seu partit i a tots els espanyols, ja que havia contaminat greument les mateixes fonts de la convivència.

Si en principi alguns cregueren que aquesta situació facilitaria el que molts no dubten a definir com a segona transició, tota vegada que el PP seria el primer interessat a recuperar la veu, l'ètica i l'estètica del centre polític, els fets donen la raó als que no han cregut mai en la bona disposició d'Aznar de cara a facilitar la reubicació dels seus en un nou escenari, en el qual es rebutjarien de manera rotunda les estratègies de tensió que havien caracteritzat l'etapa anterior.

Efectivament, Aznar no té el valor suficient per suportar la veritat que dia a dia aflora davant l'opinió pública i per damunt de tot sembla haver-se traçat l'objectiu de cercar una segona oportunitat per presentar-se com a imprescindible al seu partit i a Espanya. Lamentablement, el PP havia arribat a postrar-se en una anèmia democràtica molt acusada i no deixa entreveure símptomes de recuperació; per tant, no se'l veu amb forces per girar plana i començar a construir la dreta moderna que Espanya necessita. Els exabruptes arrogants d'Aznar i les mostres de debilitat de Rajoy són d'una eloqüència demolidora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris