algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Llibres inèdits i publicats

«El Xoco» s'interessa per la continuïtat de la col·lecció Bearn, que començà amb bon peu amb L'àngel rebe de Llorenç Villalonga, prologat per Baltasar Porce, i amb les memòries literàries de Juan Pedro Quiñonero, corresponsal del diari Abc a París. Li explic que dins la tardor sortiran dos llibres més.

SERRA I BORRUT
-Ara es prepara la publicació d'una antologia de Tòfol Serra, titulada El don de la palabra i una novel·la d'una nova escriptora catalana, Núria Borrut Mulet, que es presenta amb força. El llibre es titula Virgínia o les flames.
-Aquesta escriptora em sembla inèdita.
De moment ho és. Fa pocs anys que es dedica a escriure, però acaba d'esser reconeguda par partida doble. Ha guanyat el premi de narrativa de Lloseta amb Petites mentides i el Ciutat d'Eivissa amb L'ombra del llorer.
-O sigui que en pocs mesos publicarà tres novel·les. Això sí que és una entrada de cavall sicilià.
-Crec que aquesta dona pot arribar molt enfora. La seva concepció del text narratiu té alguna cosa de poètic. Està una mica dins la línia Mercè Rodoreda: és una creadora d'atmosferes que escriu amb consciència històrica.

333 CARTES DE VILLALONGA
-I d'aquell voluminós aplec de correspondència villalonguiana, que n'arribarem a veure qualque cosa, algun dia?
-Tot arribarà. La cosa sembla esser que va per bon camí.
-I això vol dir?
-Això vol dir que la Conselleria d'Educació i Cultura de la Comunitat Autònoma i Edicions Cort, preparen un conveni de publicació perquè puguin sortir finalment a la llum aquestes 333 cartes.
-Aquest assumpte haurà estat més llarg que una Corema.

LECTURES D'ESTIU
-M'han arribat també dos llibres que em fan una llegiguera immensa. Es tracta del volum II de les memòries del bon amic de sempre Antoni Serra i una primera incursió en el món del periodisme literari: Crónicas tristes de la ciudad de Palma, del periodista d'Ultima Hora i corresponsal de l'Abc de Madrid, Josep Maria Aguiló, que ha sortit amb un pròleg de Miquel Segura.
-Amb el primer volum de memòries, crec recordar que Antoni Serra armà una mica de rebombori.
-I el segon possiblement no es quedarà enrere. Basta que et digui que es titula L'activisme cultura i abraça els anys 1977-1979.
-Bona època, collons! Sí senyor!
-Home, el temps que va de les eleccions constitucionals fins a les primeres locals.
-Me'n record bé. De ben poc va venir que no em fregissin a trets en el castell de Bellver, quan tot això just començava.
Macari, prent-ho per bé. A la presó d'Alcalà et rehabilitares i ara pots atalaiar-ho tot com un ciutadà de primer ordre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris