algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Absolts

On acaba el dret a la informació i on comença el dret a la intimitat és una d'aquelles qüestions imprecises que cap norma escrita no és capaç de determinar. Resulta clar que un sistema democràtic es basa en la llibertat d'expressió, però també és cert que la dignitat de les persones és un dels béns més preuats de la societat. Harmonitzar aquests dos valors no és sempre fàcil, i adesiara apareixen conflictes com el que acaba de dirimir el Tribunal Suprem entre el senyor Manuel Varquiel i aquest diari.

Diari de Balears publicà una informació certa: la detenció del senyor Varquiel, director d'un col·legi públic, per actes vandàlics. Els periodistes no obraren de mala fe quan elaboraren la notícia, a la qual intentaren trobar una explicació a partir del protagonista mateix, el seu misser o aquelles persones que en poguessin tenir coneixement. Però la resposta fou una demanda i un comunicat de professors de l'institut en què gairebé s'insultava aquest diari.

La publicació d'informació certa no pot vulnerar mai l'honor de les persones quan el fet transcendeix clarament l'interès general, i aquest n'era el cas. Lamentam que el senyor Varquiel ens fes responsables de vulnerar el seu honor i que optàs per la via judicial i indemnitzadora, però més encara que no aprofitàs les planes del diari per negar en el primer moment les acusacions que finalment no es provaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris