nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Pujades i baixades

Sembla divertit descobrir les putades que s'amaguen al darrere de la utilització sibil·lina del llenguatge. Putades moscovites, en aquest cas. Des del canvi a la primera persona singular que incorporà el president Matas després d'utilitzar el plural a la primera autodefensa que va fer fins a l'acusació que des de l'Ajuntament de Calvià llancen contra les declaracions del socialista Diéguez però no l'amenacen de dur-lo a la barra com és habitual en ells. Tot el que envolta l'anada a les tòrrides terres de l'hivern de Moscou és un joc de mitges veritats i mentides totals. Però el cas del batle Delgado és el més divertit fins ara. Té en nòmina el súper missèr que organitzà, amb èxit -tot s'ha de dir-, l'assetjament a la senyora Nájera i no l'utilitza per a denunciar a qui l'acusa d'anar de meuques i jugar fora camp. Curiosa manera d'admetre l'acusació perquè, del contrari, el lletrat i catedràtic de Dret Penal de la Complutense de Madrid, el mateix que defensà amb èxit els interessos de l'ambaixada xilena en el cas Pinochet o no amb tant d'èxit al batle de Ponferrada i assetjador sexual, Ismael Àlvarez, descarregaria l'artilleria pesant i la seva exclusivitat que el fa millor, als ulls dels populars calvianers, als advocats mallorquins. Deu ser vera el que afirmà el conseller eivissenc Marí Tur que tothom va a clubs de alterne (sic) i només és punible si la parenta no ho consent.

l l l
Talment ho reflecteix l'anècdota que circula del cas d'una senyora que entrà llençada en una sucursal de Sa Nostra (no cal precisar més), amb el seu marit al darrere, amb l'extracte de la VISA a la mà i exigint, alterada, veure immediatament el director. Quan ho aconseguí -que, no cal dir-ho donades les circumstàncies, va ser tot d'una- li començà a demanar explicacions sobre una despesa que es reflectia al darrere d'una suposada casa d'objectes de regal. El director, que sabia el que amagava l'anotació, s'empassava saliva esbrinant com no destapar la malifeta del marit, quan ella, tota decidida, li entaferrà: això és d'una casa de putes i jo, a aquest (assenyalant el tros de carn batiada que l'acompanyava) li deix anar una vegada al mes i aquí n'hi ha dues... La resta, el senyor Marí Tur i tots voltros, ho podeu imaginar.

l l l
El que no podeu imaginar és que la solemne davallada del tren que feren les autoritats quan arribaren a Sóller, dimecres passat, per a celebrar els 75 anys de l'electrificació de la línia, va tenir una menys fotogènica «pujada» uns metres abans. Així, la benhumorada consellera Cabrer havia arribat a la vall dels tarongers en el cotxe oficial i el tren s'aturà abans d'entrar a l'estació perquè ella hi pujàs. Crec recordar que els corifeus de la senyora posaren a parir l'executiu progressista que la precedí perquè anaren a un Dijous Bo amb tren i tornaren en cotxe oficial. Deuen ser coses de l'objectivitat que caracteritza els que cobren de les institucions per aparèixer com a neutrals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris