nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un pla molt ambiciós

L'habitatge és el principal problema del jovent espanyol. Molts joves no poden independitzar-se perquè el sou no els arriba per pagar una casa. Aquests darrers vuit anys els salaris no han pujat en proporció a l'habitatge. El preu del metre quadrat s'ha disparat a tot l'Estat, en l'ordre del 20% anual, davant prop d'un 4% de l'IPC i la passivitat del Govern del PP. Per ell, el problema no existia. Així ho deixà palès l'exministre Àlvarez Cascos en sentenciar, en unes polèmiques declaracions, que si algú no tenia casa era perquè no volia.

Posar fi a aquest problema va ser una de les promeses socialistes en la campanya electoral, que ahir es començà a perfilar. La nova administració presentà un paquet de mesures que necessitaran un desenvolupament jurídic i una planificació organitzativa sense precedents per abastar tot allò que pretén.

El pla de mesures urgents cerca facilitar l'accés a l'habitatge a les persones menors de 35 anys per tots els mitjans. L'element més novedós són els ajuts directes als lloguers. Tant el propietari que necessiti reformar ca seva com l'arrendatari rebran subvencions que, sobre el paper, i a falta de concretar, semblen molt quantioses.

Qualsevol cosa que es faci per ajudar els joves a tenir casa i a intentar moderar l'alça dels habitatges ja va bé. Però també és cert que la iniciativa del Govern espanyol sembla d'una ambició gegantina que necessitarà grans gestors públics i pressuposts en consonància. Una cosa i l'altra sembla que són els punts febles d'aquest pla de mesures urgents que crearà tanta d'il·lusió com exigències socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris