nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Una passa endavant

El president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, rebé ahir el cap de l'Executiu balear, Jaume Matas, al Palau de la Moncloa. Ara fa quatre anys, exactament, es reunien al mateix lloc els expresidents Aznar i Antich. Tot i les bones paraules de «lleialtat institucional», aquella trobada va ser tan inútil als interessos balears com les que mantingueren González i Gabriel Cañellas.

Matas, que ha pres nota d'aquells fracassos, ha repetit per activa i per passiva que no farà el «victimisme» dels seus predecessors. Pretén enfocar les relacions amb Madrid, caracteritzades fins ara pels malentesos, les frustracions i els menyspreus, amb un tarannà nou.

Rodríguez Zapatero també s'hi avé, a aquest esperit de diàleg, però haurem de veure què en surt, en realitat. Ahir era el primer contacte al més alt nivell, emmarcat dins la ronda d'audiències de La Moncloa amb les autoritats de l'Estat. Per tant, just es pot considerar que el president ha escoltat el que Matas li ha dit, i suposar la seva bona fe per impulsar el Règim Especial i equilibrar els dèficits en sanitat, ensenyament i infraestructures. Informar Rodríguez Zapatero és una passa endavant, però si les Balears tinguessin més autogovern no seria tan necessari convèncer-lo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris