muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

A la memòria de Llorenç Móra (Llorenç Antich)

Avui matí m'he trobat amb la notícia de la mort de l'entranyable Llorenç Mora. Avui capvespre n'he sabut més detalls i encara em trob entre la sorpresa i el sentiment de la seva mort.

Fa entorn a un mes i mig que parlàvem de la nostra estimada Gènova. En fa entorn a dos que tornàvem plegats d'Algaida després de la conferència i inauguració de l'exposició en homenatge de Pere Capellà, organitzada per l'Ajuntament i la Universitat.

Parlàvem d'idees de fets i ens envoltava un cert optimisme, això sí després d'una etapa pessimista.

El vaig conèixer els anys seixanta quan encara treballava en el turisme. Alguna vetllada en aquell cafè del Terreno. Era molt estimulant poder tractar amb ell i amb altra gent. Era molt estimulant sempre la seva manera de veure les coses i de tirar endavant.

Ara un recorda aquelles gloses que publicava en eBaleares, encara que indubtablement ha estat en Diari de Balears del darrers temps quan dia a dia ens hem trobat amb el seu enginy, tant a l'hora animar i reconèixer la tasca de col·lectius, com a l'hora de fer una crítica incisiva. Li hem d'agrair la persistència de la feina diària des d'aquelles gloses tan sucoses.

Quan repassam la premsa política dels anys setanta en moltes ocasions ens trobam també amb les seves gloses. Era en aquella «Mallorca Socialista» dirigida per Rafel Oliver, en el que algun dia s'ha de retre homenatge públic, que hi trobam les seves col·laboracions.

El seu compormís cívic, la seva estima a Algaida el va dur també a impulsar «Es Saig» i a dirigir la companyia teatral «Es Cadafal».

Siguin aquestes paraules només un testimoni del meu reconeixement i estima.

Sebastià Serra Busquets. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris