nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

La dimissió d'Alía

S'ha de valorar la dimissió del director-gerent de l'Institut Balear de Turisme, Juan Carlos Alía, com un cop molt dur pel Govern del president Matas i per la imatge de les Balears en el seu conjunt.

Dins l'organigrama del Govern hi ha places que són bones de cobrir i d'altres que ni en faria falta. Però aquest no és el cas de la direcció de l'Ibatur ni d'Alía, considerat fins ahir com un «tècnic» capacitat, amb experiència i coneixements amplis del seu sector.

Alía, de fet, era un dels pilars de la Conselleria de Turisme en uns moments especialment difícils, plens d'incerteses sobre la viabilitat del model turístic, la crisi hotelera i la situació econòmica. El flanc que ell cobria, el de la promoció i les relacions exteriors, són els més sensibles en el rellançament de la imatge de les Balears com a destinació turística de primer ordre.

No sabem, ni ens interessa, què va fer Juan Carlos Alía al cabaret Rasputin de Moscou. Com la resta d'alts càrrecs del Govern, pot fer amb la seva vida privada el que vulgui, dins el respecte als altres. Dit això, s'ha de convenir que cometé un greu error en carregar a la Comunitat unes despeses que, pel seu caràcter, són injustificables. En no poder-se tractar d'un descuit -ningú no guarda sis rebuts d'un prostíbul, ni que els hagin escrit en cirílic- ha fet bé Alía de presentar la seva dimissió. De fet, tampoc no podia fer res més, llevat de justificar-se amb més o manco encert a costa de sacrificar la seva tasca i d'erosionar el Govern.

Aquest episodi, inèdit en la vida política balear, tindrà repercussions que aniran més enllà de la dimissió del director. Tot fa pensar que despeses d'aquesta mena podrien ser més o manco «habituals» i, en conseqüència, en un futur en podríem tenir coneixement d'altres, si els partits del Govern i de l'oposició es decideixen, com sembla, a entrar en aquest camp de batalla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris