muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Dones

SUSAN GEORGE
Na Fiona Campbell es presenta a la tertúlia amb el darrer llibre de Susan George, Un altre món és possible si... i m'explica que l'autora és potser la pensadora més influent avui en la lluita contra la globalització neoliberal. -Aquesta dona -em diu-, de fet la hi té jurada, al capitalisme. Observa que el problema ja no rau en l'explotació, sinó que esser explotat és un privilegi, en el món d'avui.

-Interessant i verídic. De fet, els exclosos no són útils: ni produeixen ni consumeixen, per tant són outsiders del sistema.

-Si s'ho prenen a la valenta esdevenen outlaws, que encara és pitjor. I mentre aquesta situació dura, tenim que quan una persona guanya més de 2.400 euros al mes, es troba situada per sobre del 99% de la humanitat.

-Greu, molt greu, per a qui no es dediqui a la política.

-I també per tots els que vivim en el món ric. Ella diu que no podem sortir del sistema. No hi ha solució perquè la minoria en el poder només vol un cosa: ho vol tot.

UN LLIBRE SOBRE L'EVOLUCIÓ DE
LA DONA A ESPANYA
Durant el matí, suportable i fresquet, na Fiona em parla del darrer treball, ja en premsa, que editarà la professora Elisabeth M. de Sotelo, actualment a Palma per assistir a la VIII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere.

-És catedràtica a la Universitat de Coblença i ha aplegat sota el títoNew Women of Spain les confessions, experiències i opinions de 36 dones qualificades, amb voluntat d'oferir una panoràmica de l'evolució de la dona a Espanya, dins les darreres dècades.

-Ha comptat amb la participació de mallorquines?
-Sí, n'hi ha quatre: Esperança Bosch, Victòria Ferrer, Francesca Salvà i M. Dolors Forteza.

-Ja és ben curiós, ja, que una intel·lectual alemanya faci un llibre sobre la dona espanyola i el publiqui en anglès.

-Si, així ho fa. Es veu que vol assolir, amb aquesta múltiple exposició, una projecció internacional i, naturalment, mentre no es demostri el contrari, la llengua anglesa és l'idioma del «llogaret global», que deia Herbert Marshall McLuhan.

-En el camí de la comunicació simultània a escala planetària.

REIVINDICACIÓ DE JANE
-Coincidint amb la Setmana Feminista de la UIB, acaba de sortir al carrer el número 2 de la col·lecció «Treballs Feministes». Es tracta d'un llibre de poemes de Miquel Àngel Lladó Ribas titulat Reivindicació de Jane.

-En Miquel Àngeés un exemple vivent de solidaritat amb totes les causes justes. Ho ha demostrat moltes vegades com a portaveu del Grup d'Homes contra la Violència Masclista, amb articles de premsa i cartes al director.

-I dins l'obra poètica manté la mateixa actitud. La seva sensibilitat, ara es mostra adolorida davant la violència sexista. En un pròleg concís i bell, Francisca Mas, aquella primera directora de l'Institut Balear de la Dona, elogia uns poemes que han pres el mite de Tarzan com a referent d'una denúncia programàtica, però èticament bella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris