nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rentar-se les mans

A la tertúlia hem decidit que l'estiu no és bo per agafar moneies amb tot allò que és criticable dins el món. Millor viure refrescats i alegres, perquè si no llavors passa com a les tragèdies de Tennessee Williams i a les novel·les de William Faulkner, que la xafogor del sud descabdella la ira i totes les baixes passions. I esdevé l'irremeiable. Millor anar fent, que qui dia passa any empeny.

He anat fins a Cala Figuera de Santanyí, on em trob n'Aquil·les al Bon Bar, capficat en la lectura dels poemes de Blai Bonet, i en parlam.

-Jo crec que convé, em diu, treure's el rellotge del canell. D'aquesta manera, el doll d'aigua esdevé un plaer immens al llarg de tota la mà, des del final del braç fins a la punta de l'ungla del dit mitjà.

-L'alfa i l'omega d'aquesta part terminal que serveix per a tantes coses.

-A l'estiu la seva funció és mantenir-se fresques, netes i, si pot ser, immòbils.

FEMINISME
Després em demana què hi ha hagut de nou, per devers Palma. I jo l'inform de l'inici de la VIII Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere.

-Es veu que algunes professores actives de la UIB, malgrat la inclemència d'aquesta calor, que no es pot aguantar, han organitzat, com cada any, la Setmana Feminista, que es realitza en el Centre de Cultura Sa Nostra, del 5 al 9 de juliol.

-I qui són, les directores d'aquesta trobada?
N'Esperança Bosch i na Victòria A. Ferrer, del Departament de Psicologia, i na Teresa Riera, del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.

-I tu creus que, amb aquesta calor, hi anirà molta gent?

-Jo diria que sí. El tema interessa i, endemés, la UIB atorga tres crèdits als alumnes que assisteixin a les 35 hores lectives del curs.

-Si donen crèdits pots suposar que sí, que la sala s'omplirà d'estudiants.

CASTALDO
Després, mentre degustam l'extraordinari arròs de peix de Ca Na Marçala, li cont que divendres passat vaig assistir a la inauguració de l'exposició d'en Lluís Castaldo, La matèria sublimada.

-Fou en el Casal de Cultura-Museu de Sóller, que presideix en Jaume Ensenyat. La mostra eren set esplèndids murals d'aquest ceramista, que ha arribat a un punt de maduresa extraordinari.

-I hi va anar molta gent?
-El pati del Museu de Sóller estava ple d'amics que volgueren compartir amb en Lluís l'alegria d'aquesta exposició, promoguda també pels organitzadors de les Conferències del Mediterrani. Hi havia, entre molts d'altres personatges coneguts, en Toni Serra, en Manuel Claudi Santos i en Toni Figueres, dels dinars dels dimecres, que aquesta setmana hem desconvocat per causa del clima inhòspit.

-Sort que a l'arrosset de Ca Na Marçala sempre hi canten els àngels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris