algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El PSM

Una assemblea de militants del Partit Socialista de Mallorca es reuní ahir per elegir els dirigents que prepararan el congrés d'octubre. Hi havia una gran expectació pels resultats d'aquesta trobada. D'un costat pesaven les desfetes electorals dels darrers comicis i la idoneïtat de les persones i de les estratègies polítiques; de l'altre, era el moment de comprovar el pes específic dels «renovadors», oposats a la línia «oficialista» que representa el sector de Mateu Morro.

Després dels resultats d'ahir es pot concloure que el corrent de Mateu Morro continua sent el referent dins la formació nacionalista. Morro deixa la direcció, però ahir quedà palès que ho fa sense imposicions de ningú i deixant homes i dones seus al capdavant, a l'espera del que pugui passar al congrés.

Els sector «renovador» ha fet la impressió de tenir poca capacitat d'organització. Els seus projectes polítics, hores d'ara, necessiten explicar-se o concretar-se millor. Perquè una cosa és criticar les decisions preses i una altra oferir alternatives que puguin il·lusionar la militància i l'electorat.

El PSM ha estat una peça fonamental del nacionalisme del nostre país, i és necessari que ho continuï sent. Per això no ha de desagnar-se en disputes internes, que tant agraden a altres partits, i ha de procurar-se un projecte que encanti a la Mallorca d'avui. Les banderes del nacionalisme, de la llengua, de la cultura i del medi ambient que definien el PSM als any 80 ara identifiquen molts d'altres partits. Aquest fet demostra que eren les encertades i, també, que el problema del PSM és d'idees, no de persones. Almanco, hores d'ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris