nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els animals no tenen vot, nosaltres sí

Dia 21 de maig alguns veïns del carrer Cabana (al número 1) del Pont d'Inca es van adonar que hi havia un moix tancat en un soterrani que tenia com a única sortida una petita finestra (que era per on havia caigut). Immediatament es va avisar la Policia Local, els quals van avisar Natura Parc, i no van ser capaços de treure al moix fins el dia 28 de maig. El primer que van fer va ser baixar una tapa de plàstic amb goma d'aferrar perquè el moix s'hi quedés enganxat i així poder aixecar-lo; davant les protestes dels veïns pel tracte que havia de rebre el moix, que ja tan malament ho estava passant, els responsables van dir que la goma «se'n va amb oli». Amb vista que això no va funcionar, es va seguir el camí més senzill per a les entitats: tapiar la finestra (única sortida) i informar els veïns preocupats que ja havien tret el moix, tot això amb el suport d'un senyor del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Marratxí. Els veïns, alleujats, van comprovar que de nou s'havia tapiat el forat, però, sense donar crèdit a les seves oïdes, van escoltar novament miolar l'animal dins de l'habitacle demanant auxili gairebé desesperadament (ja havia estat més d'un dia sense menjar). Va ser llavors quan els veïns van començar a posar-se en contacte amb diversos mitjans de comunicació, obtenint el suport sobretot d'una emissora de ràdio. Aquesta emissora es va posar en contacte amb la Policia Local i amb els de Natura Parc per interessar-se per allò succeït, i n'obtingueren com a resposta que desconeixien totalment els fets (la Policia) i que no s'encarregaven dels animals de companyia (Natura Parc). Però sembla que la irrupció dels mitjans de comunicació va causar efecte, ja que immediatament s'hi van presentar de nou els de Natura Parc i els representants de l'Ajuntament (inclòs el batle de Marratxí) això sí, ja empipats i de mala gana i queixant-se, sobretot el senyor de medi ambient, de la insistència dels veïns en aquest tema «quan ells ho havien solucionat tot perfectament», és a dir, tancant el moix per a deixar que morís de fam. El moix va ser tret de l'habitacle (viu, a pesar que el senyor que baixà a cercar-lo l'hauria mort si no hagués estat per la insistència dels veïns que n'havia desortir amb vida) i va ser traslladat a Son Reus, on havia de romandre uns dies i, passats aquests, una veïna, amb consentiment del batle, l'aniria a recollir per a adoptar-lo. Davant els dubtes (perfectament comprensibles) d'aquesta veïna, el mateix divendres 28 va anar a comprovar que el moix es trobava a Son Reus i en bones condicions físiques, la qual cosa va ser certa; no obstant això, dimarts dia 1 de juny en tornar aquesta senyora per endur-se definitivament el moix, aquest havia desaparegut i ningú no va saber donar-ne explicacions, ja que en l'informe de l'animal hi constava l'entrada, però no la sortida ni les seves causes.

Amb els nostres impostos es paguen tots els serveis de l'ajuntament, però quina classe de servei tarda 8 dies a rescatar un moix i arriba fins i tot a maltractar verbalment els veïns que se'n preocupen?, quin servei permet que el moix, una vegada rescatat i amb una prometedora casa d'acollida esperant-lo quan tan malament ho ha passat, desaparegui sense deixar rastre? Probablement si no hagués estat per la col·laboració dels mitjans de comunicació, el moix encara estaria tancat al soterrani i ja hauria mort, comprovada la incompetència de les autoritats per a fer-se càrrec de l'assumpte.

Lluïsa Colom Pomar, José G. Serrano Suáez; Carmen Vázquez; Juan Manuel Fernández Bravo; Ma. Carmen Lozano Martínez; Ma. Pilar Acolea Delgado; Bartolomé Colom Riera; Maria A. Buades Vallarcel; Betina Boixo Jensen; Guillermo Coll; Ma. Luisa Pomar Bosch, Bernardina Ferrer Seguí; Antonio Jaume Capellá; Ma. Elena Bonnín Ruibal; Carmen Romero Cobos; José María Aguiló; María Ferrer Ruibal; Antonio Frau Jaume; María Ruibal Dolz; Margarita Vera; Bernardino Ferrer P.; Camilo Cordero García; Pedro Román; Francisco Calafell; Marta Yust; Andres Campizano; Pedro J. Campizano Román; Pedro Moreno Muñoz; Antonio Jesús Ruíz Andreu; Sonia Román Calafell; Daniel Durán Bird; Miguel Àngel Ramis Vich; Xisca Parets Barnera; Yamila Noguera Baptista; Dolores Marín Moreno; Vanesa Gody Sáchez; Carmen de Fohane; Nicole Smith Evans, Joaquina Guerra Rodríguez; Francisca Ballester Cerdá; Francisca Artigues García; Virginia Palo; Toni Castells Marqués; Lucas Puig; Manolo Fernández; Rafael Moreno; Jane Barlow; Miguel Jaume; Antonia Rodríguez; Gergorio Gino; Manuela Siles Pave; Madelene Balt, Maria Siles; Susan Perry; Victoria P. Barlow; George D. Turner; PM. Kitchum; Paola J. Beale; MC Niebla; Gunter Stalter; Gabrielle Stalter; Ann Buckinghan; Sayran Dennis Buckinghan; Antonio Amengual; Alicia Cortés Fuster, Virginia Amengual Cortés; Margarita Pizá Serra; Emiliano Casas, Marina Casas Roubichou; Pedro Casas; Carlos Peñas Mariscal; Francisca Mariscal Beltrán; Mireia Acosta Díaz; Adolfina Díaz Pano; Miguel Àngel Piña Torre; Montserrat Mengual; Juan Antonio García Moreno; Vanesa García Mengual; Carmen Acosta; Vanesa Escobar Acosta; Enrique Acosta Olmo; Juana Servera Salas; Javier David Servera; Gabriel Bibiloni Frau; Antonio Marroig Salas; Joana Cabot Simponet; Toni Cifre Amigó; Emma Guardia Buades; Alejandro Guardia Martínez; Ma. Antonia Serra Pol; Miguel Adrover Llinàs; Javier Casas Roubichon; Nadine Marie Roubichon Ariel; Francisca Salas Roca; Margarita Matas Colom; Antonio Juan Amengual; Eduardo Belmonte Fabregat; Jaime Gost Socias; Raquel Yabo Martí; Ma. Elvira Bibiloni Vivancos; Monique Vandelsthaetaeten; Ana Dolores Cortés; Francisco Molina Martín; Micaela Portugués; Fulgencio Oquera; Virginia Prats; Ma. Pilar Martínez; Manuel Gea i 9 firmes més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris