muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Saddam

Un tribunal establert per Paul Bremer, que fins fa uns dies administrava l'Iraq en nom dels nord-americans, jutjarà l'expresident Saddam Hussein pels crims comesos durant el seu règim autoritari, que durà del 1968 al 2003.

És evident que la dictadura de Saddam va ser d'allò més cruenta per al poble iraquià. Erais reprimí amb força els corrents polítics que no li eren favorables, perseguí el poble kurd i desencadenà dues guerres territorials amb els seus veïns de l'Iran i de Kuwait. Aquestes i altres malifetes, tanmateix, foren consentides per la comunitat internacional fins l'any 1991, quan s'inicià un bloqueig econòmic terrible que, com era de preveure, no castigà el dictador, sinó el seu poble.

35 anys de barbàrie -una barbàrie semblant a la que encara ara pateixen molts de pobles del tercer món- no bastaren per penar Saddam. L'administració nord-americana, per contra, s'hagué d'inventar armes de destrucció massiva i vincles mai no demostrats de Saddam amb Al Qaeda per envair militarment el país i per destruir la seva Admninistració. Com que no existeixen armes de destrucció massiva ni lligams terroristes, resulta que Saddam haurà de ser jutjat pels iraquians amb motiu dels crims comesos contra els iraquians mateixos. És a dir, que se l'haurà de jutjar amb sospites de revenja i sense garanties de legalitat.

Aquesta vista hauria de ser a la Cort Penal Internacional, que per a això es va constituir. Però els EUA no la reconeixen, no fos cosa que els donàs algun disgust. De manera que som a les portes d'una gran farsa judicial, per molt justa que ens pugui arribar a parèixer la sentència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris