algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Sobre pizzes

La història de les pizzes que algú explica en el Diari de Balears del dia 25 no és com es conta. N'hi ha que diuen que el vell soci de «Pizza al sud de Manhattan» (PSM) expulsat per la direcció ho va ser pel fet de no acceptar uns acords amb una altra pizzeria (EE) quan els empleats havien decidit de coalitzar-se amb una tercera (ERC).

A partir d'aleshores, els caps de «Pizza al sud de Manhattan» (PSM) intentaren monopolitzar el negoci de les pizzes al barri sense importar-los-en ni la qualitat ni l'autenticitat. I, per fer-ho, no dubtaren a fer costat a una multinacional pizzera (CiU), curiosament no «autòctona» i que mai no s'havia interessat de debò pel negoci en el barri. La clientela de «Pizza al sud de Manhattan», amb el temps, s'adonà del canvi d'estratègia dels caps de l'empresa i de la progressiva pèrdua de qualitat de les pizzes que s'oferien. Una part d'aquella intentà parlar-ne amb els directius, però aquests els acusaren de deslleials i els feren fora del local a crits. Els clients maltractats se n'anaren a una nova pizzeria que havia obert al barri (ERC) i que oferia un producte de més qualitat i un millor servei al client. Aleshores, els caps de «Pizza al sud de Manhattan» -però no així gran part dels empleats- tragueren foc pels queixals quan veieren que perdien gent i prestigi. Tot i així, no es plantejaren ni per un moment en què s'havien pogut equivocar ni miraren d'esbrinar per què alguns fidels els abandonaven. Ben al contrari, n'insultaven la intel·ligència dient que s'havien deixat enlluernar -com si fossin babaus- per la propaganda de la pizzeria nova (ERC) i per la d'una altra que, a més de pizzes, també oferia «fast food» a l'americana (UM). Tot era culpa d'aquests establiments. Començaren a fer potadetes i a dir que si el negoci s'enfonsava era per mor d'aquests intrusos. Només ells tenien dret a vendre pizzes en el barri, ells, els «autòctons» i, indignats, escridassaven els antics clients que trobaven pel carrer i escrivien cartes als diaris culpants de tots els mals haguts la competència. Però una part de la seva clientela, farta del sectarisme i de la immaduresa dels propietaris de «Pizza al sud de Manhattan», els va fer cada vegada més el buit i acudí a la nova pizzeria. Aquesta no pretenia acaparar el negoci en el barri i alguns dels empleats pretenien compartir-lo amb l'altra, ja que «Pizza al sud de Manhattan» no arribava a tots els carrers del barri, i així hi hauria pizza per a tots i al gust de tothom. Però no. Els directius de «Pizza al sud de Manhattan» preferien que no es venguessin pizzes si no eren les seves. O ells, els «autòctons», o ningú. Tant se'ls donava que la seva actitud només afavorís les grans cadenes americanes d'hamburgueses i que aboqués a la desaparició el negoci de les pizzes en el barri.

Tant de bo que alguns reflexionin i, en comptes de parlar de pizzes, facin autocrítica i deixin de responsabilitzar els altres dels seus fracassos. El sectarisme i les ganes de pintar-la de certes persones fan mal a tots els nacionalistes, als d'ERC i, sobretot, als del PSM.

Francesc Tur i Balaguer. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris