nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Votar dues vegades

M'he assabentat amb il·lusió que el diumenge 13 de juny es podrà votar dues vegades: una en les eleccions al Parlament europeu i una altra en la Consulta Social Europea que organitzen els moviments socials de tot l'Estat espanyol. En les eleccions europees s'escolliran parlamentaris que durant quatre anys aniran prenent decisions autònomament, en teoria dins del marc d'un programa electoral, en el qual s'anomena democràcia representativa.

En la Consulta Social es preguntarà l'opinió dels ciutadans directament sobre propostes de solució de certs temes (aprofundiment de la democràcia, Constitució Europea social, reducció de la despesa militar, protecció del medi ambient i lluita contra la pobresa), de manera que els resultats interpel·laran els polítics europeus, del tripartit i del nou Govern espanyol, en una cosa més propera a la reclamada democràcia participativa o democràcia directa.

A mi em sembla que aquesta iniciativa dels moviments socials és molt encertada i va en la bona línia, una línia que no podem esperar que empenyin els polítics, molt més amants de l'statu quo, sinó que ha de ser impulsada per la ciutadania. Jo, en particular, votaré en les eleccions, però també ho faré, i amb molta més alegria i esperança, en la Consulta Social. Us animo a participar-hi.

Pedro Palacios Osorio. L'Hospitalet del Llobregat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris