nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern s'ha d'explicar

El PP balear va concórrer a les eleccions de maig del 2003 sense proposar reformes a l'Estatut. Però ara, quan el president espanyol Rodríguez Zapatero està disposat a atendre les peticions que li arribin des dels parlaments autonòmics, la formació majoritària ha canviat d'opinió i pretén que el Govern de Jaume Matas lideri el procés d'esmenes.

En principi no hi hauria d'haver res a objectar a tot això. En qualsevol cas, perquè el Govern Matas pugui obtenir el lideratge que reclama, seria lògic que fes evidents les raons que el motiven i els objectius que persegueix.

L'Estatut és la norma fonamental del nostre entramat jurídic i, per tant, qualsevol proposta de canvi ha de tenir un horitzó explícit. S'espera de l'Executiu o del partit que té la majoria una formulació clara, realitzada no per comparació, sinó per una diagnosi de la nostra realitat i com una resposta a les demandes de significatius sectors socials. Sense saber per què s'ha de reformar l'Estatut, sense conèixer els objectius de la iniciativa, és difícil o bé impossible assentir al lideratge reclamat pel PP.

Liderar és explicar, liderar és concretar, liderar és posar les bases per a un debat constructiu en el qual tohtom sàpiga quina posició defensa. Per això, seria bo que el Govern realitzàs un esforç pedagògic. Una reforma, per si mateixa, no suscita adhesions. Una reforma explícita obre el debat i l'esperança de consens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris