muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El comerç comença a sentir la crisi

Com era d'esperar la crisi turística i les disfuncions en la capacitat de consum dels ciutadans produïdes per l'euro ja tenen una incidència notable en el comerç balear. Així, els «danys col·laterals» iniciats amb la crisi alemanya ja han arribat a les Illes. Era inevitable. El problema és que la xarxa comercial balear és tan enorme i genera tants de llocs de feina que fa que la situació, sense ser de moment greu, ja comenci a preocupar.

Durant el quadrienni del Pacte de Progrés els comerciants balears varen ser molt protegits. La vicepresidència econòmica que conduïa Pere Sampol posà fre a l'expansió de les grans superfícies i establí no poques mesures per protegir els petits i mitjans empresaris.

Convendria que l'actual Govern del PP prengués bona nota d'aquell esforç i es fes digne continuador seu. Els símptomes de mala salut d'un teixit productiu comencen quan van quedant fora del mercat alguns dels empresaris més petits, que en el seu conjunt són capaços de crear una quantitat enorme de llocs de feina. Tant de bo si la situació es recupera a les Balears i la immesa majoria dels comerciants poden mantenir dempeus els negocis. Però perquè sigui possible és necessari que el Govern balear es mostri almanco sensible i articuli mesures de protecció -i promoció- del petit comerç. Seria una excel·lent iniciativa que donaria coratge a molts per esperar els temps millors que sens dubte tornaran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris