nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Els deures maquiavèl·licament escolars

Com més anys fa que tens el teu domicili en una determinada zona, més punts té el teu fill per entrar en un col·legi d'aquesta zona. És una fórmula com qualsevol altra de racionalitzar el procés de matriculacions, que reforça el criteri d'adscripció al territori, aquell que el PP anuncià que combatria durant la campanya electoral, perquè com més et mudis, menys punts tendràs.

És clar que la gent que té una casa en propietat no se sol traslladar gaire.

Ara bé, els qui van de lloguer realitzen aquesta operació de forma més freqüent. I, qui són els llogaters? Els joves i, sobretot, els immigrants.

Quan parlam d'immigrant, un sector de la població sol imaginar gent amb pell morena. Però les persones que fa poc que resideixen a Palma poder ser d'altres pobles de Mallorca, d'altres illes o d'altres comunitats autònomes de l'Estat. És a dir, que poden ser espanyols. De fet, la majoria ho són. En 2001, segons l'IBAE foren 7.618, és a dir, el 97% dels acabats d'instal·lar a Palma; en 2002, 9.124, és a dir, el 95,5%. Ja tenim, doncs, els col·lectius que sortiran més perjudicats peDecret Fio: joves, llogaters i immigrants espanyols. Els grups prioritaris en qualsevol política social, i, perdó per l'obvietat, l'Educació és part fonamental de la política social. Ara recordem el famós informe Maquiavel. Establia les connexions immigrant=progressista; mallorquí=conservador. Adaptem-lo a Palma. El PP fa els deures maquiavèl·lics, mentre que Antoni Roig, el cap de l'oposició municipal i dirigent de l'ala menys autoctonista del socialisme, es preocupa pels problemes de circulació que originarà el Decret Fiol. El PP tornarà a guanyar per majoria absoluta d'aquí a quatre anys, ja que el PSIB-PSOE enarbora totes les banderes llevat de la que li correspon en bona lògica.

De tota manera, imaginem els brams que escoltaríem si Ibarretxe o Maragal dissenyassin un pla com el de Fiol. O no anem tan enfora. No podem oblidar com es posà Jaume Matas quan Pere Sampo proposà que els residents pagassin menys que els no residents per l'impost de transmissions. Vetà el tràmit de la proposició de llei discriminatòria. I nosaltres? Hem escoltat ningú parlar d'un possible recurs? El PP tornarà a guanyar les eleccions, perquè l'esquerra prefereix ocupar-se de qui serà el pròxim delegat del Govern o el balear incorporat al Parlament Europeu. Serà Teresa Riera? Farem un altre exercici de memòria. El febrer de 2000 publicà un article a la revista de pensament -no de propaganda- Nou Canvi. Hi podíem llegir: «Matas, què se n'ha fet, de Matas?, què fa, Matas? Mentre Francesc Antich fa país, la imatge de Matas es difumina dia a dia entre els rivals que li han sortit dins el seu Partit, Joan Flaquer i Jaume Font, incapaç d'articular un discurs alternatiu coherent, i sense gens d'implantació real dins el seu Partit i dins els sectors socials més representatius de la dreta mallorquina. A hores d'ara, tothom sap que no serà el candidat del PP l'any 2003». En fi.

El PP tornarà a guanyar les eleccions i no per mèrits propis. Qui és el gran valedor de la Constitució? Doncs bé, el mateix misser, Nicolau Fonollar, en representació del mateix sindicat, Comissions Obreres, ha aconseguit que els tribunals declarassin inconstitucionals dues normes emanades d'un Govern de Jaume Matas: la convocatòria d'oposicions de 16 d'abril de 1999 i el decret Rodríguez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris