nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Demà, Xera!

Avui, si m'ho permeteu, aprofitaré aquest racó de diari per convidar-vos a fer festa. A fer bauxa, a fer bulla.

Demà, diumenge, durant l'horabaixa (entre les sis i les nou i mitja, aproximadament) es farà al poliesportiu Na Capellera de Manacor (a cobert, per si de cas), un espectacle multidisciplinar maquinat pel polifacètic Francesc Ribera, més conegut com «Titot».

L'espectacle es titula «Xera!», sinònim de festa molt poc conegut, i per tant, molt poc estigmatitzat, i inclou un concert del grup Mesclat, la representació teatral d'Homes i No (obra de Manuel de Pedrolo) a càrrec de Bèsties Teatre, l'actuació dels Xeremiers Xeroquis, de la rapsoda Neus Tur, de la Banda de Música de Capdepera, del guitarrista Joan Bibiloni, del cantador Biel Majoral i del grup Mesclat. De fet, aquest serà l'únic concert de Mesclat aquesta temporada a Mallorca.

Mesclat, n'hem parlat alguna altra vegada, és un grup format per persones de diferents disciplines i procedències però amb un seguit de sensibilitats comunes que defineixen els seus treballs. Una espècie de dream team del folck rock català, format per en Titot de Brams i altres projectes, Joan Reig, el bateria d'Els Pets, Carles Belda, de Pomada, David Rosell de Brams i Dept, Marcel Casellas, de diversos conjunts de folk i en Pep Toni Rubio, de Música Nostra, Xeremiers de Sa Calatrava i tantes altres mogudes musicals.

Els components de Mesclat, amb en Titot al capdavant, han dissenyat un espectacle que romp amb la rutina acostumada i presenten aquest Xera! com un espectacle on diferents disciplines artístiques -el teatre, la rapsòdia, les projeccions, la música de banda o cobla, el so dels grallers, dolçainers o xeremiers- comparteixen la idea que Mesclat ha volgut transmetre des del seu origen: és possible fer espectacles de qualitat i divertits i vinculats als paràmetres de la cultura fugint de la submissió mercantilista de la cultura global, aquella que no només no és de tot el món, sinó que no és d'enlloc.

Aquesta Xera! de Manacor forma part d'un conjunt de set aspectacles semblants que es faran durant set diumenges seguits a set punts dels Països Catalans: Calella, Pedreguer, Valls, Baó, Manresa, Almacelles i, lògicament, Manacor.

No he vist l'espectacle, ni en conec més detalls dels que aquí he exposat, però, ben segur que es tracta d'una bona alternativa per omplir un diumenge horabaixa amb una mena d'oci de contingut cultural.

Perquè com explicava en Titot sobre el títol de l'espectacle, «la idea és recuperar el mot «xera» amb el significat de festa que pretenem projectar: la de la dignitat de poble, la que no té autoodi, la que entén -en definitiva- la capacitat de barreja com una virtut del nostre poble i la que entén el mestissatge exèrcit, no des del buit o el desarrelament, sinó des de la nostra identitat».

Au idò, ens veim diumenge a Manacor. Fent xera!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris