nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Per un futbol base millor

Sr. director:

El futbol base, sense cap dubte, és l'embrió, la primera pedra fonamental per forjar els jugadors del demà, que s'integin als diferents equips de categoria nacional.

Però en el futbol base de Mallorca s'han de millorar, amb urgència, certs aspectes. Els jugadors que integren els equips alevins cadets, infantils i juvenils (és a dir, els pilars de la pedrera mallorquina), quan disputen els seus partits, haurien de trobar un ambient, un clima positiu, coherent, de suport sa. Però, desgraciadament, molts, massa, són els pares i els familiars d'aquests al·lots futbolistes que, amb el seu comportament poc ètic (i, fins i tot, de vegades incivilitzat) trenquen la bona sintonia, la bona harmonia que hauria de prevaler en tots els camps en què es disputen partits de futbol base.

I per pal·liar aquests «desordres familiars» i dur a bon port el comportament col·lectiu futbolístic, som de l'opinió que la Federació Balear de Futbol hauria de prendre cartes en l'assumpte, cercant una alternativa seriosa per al futbol base, pel qual té l'obligació de vetlar amb el màxim de cura. La Federació Balear de Futbol, entre altres coses, per aconseguir la solidaritat, la confraternitat, la vertadera esportivitat i un comportament irreprotxable dels pares i els familiars dels jugadors hauria de realitzar campanyes de propaganda i de conscienciació, a fi que a Mallorca el futbol base no sigui la «casa de la discòrdia», com fins ara, sinó l'estendard d'un futbol millor, d'un millor món esportiu. Només la conscienciació dels desaprensius ajudarà que el futbol base mallorquí pugi al pedestal que li correspon.

José Antonio García Vázquez. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris