nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Sobre partits nacionalistes

Dissabte passat, Mònica Pastor opinava que el PSM no havia de participar en la mateixa coalició electoral que BNG, PNB i CiU, perquè, segons aquesta persona, aquestes formacions polítiques són, com UM, «nacionalistes de centre i liberals».

La veritat és que vaig quedar sorprès per l'atreviment d'aquestes afirmacions quan és ben palès que són del tot incorrectes. Per començar, vull recordar que, a la darrera campanya, la propaganda electoral d'UM afirmava que aquest era l'únic partit de l'Estat integrat a la Internacional Liberal. Per tant, segons UM, no comparteix d'entrada aquesta ideologia amb cap altre partit.

Per altra banda, fent un repàs a la resta de partits que esmenta, trobam que CDC és un partit nacionalista molt ample, on hi ha liberals, socialdemòcrates i molta de gent que són senzillament nacionalistes, però que en cap cas no està integrat a cap partit o organització internacional.

El PNB tampoc no és un partit liberal, és democratacristià i fundador d'aquesta internacional, de la qual va ésser expulsat per les pressions del PP. El BNG és una organització formada per partits fonamentalment d'esquerres, d'on destaca la UPG, organització comunista, PSG-EG i Esquerda Nacionalista. De liberals, al BNG, no en conec cap. PNB i BNG, com el PSM, formen part del Partit Democràtic dels Pobles d'Europa-Aliança Lliure Europea. En definitiva, que les afirmacions de la senyora Pastor sobre partits nacionalistes no toquen vorera. Cal ésser una mica més responsable a l'hora de participar en qualsevol debat, si és que l'objectiu és trobar clarícia dels temes tractats. Ara bé, si el que vol és embullar i desqualificar el PSM, ho fa molt bé, però, com veu, millor que utilitzi arguments una mica més sòlids.

Joan Antoni Salas. Montuïri.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris