algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Zapatero: l'esperança

Zapatero féu el seu discurs d'investidura presentant com a bandera la reforma de la Constitució, del Senat i dels estatuts d'Autonomia. És a dir, el líder socialista aborda la legislatura decidit a atorgar un nou model d'Estat a la societat espanyola. És una passa transcendental, una segona transició que recupera, més d'un quart de segle després, l'obra iniciada pel consens polític dels anys setanta que resultà clau per superar molt ràpidament el passat franquista.

El que més s'ha d'aplaudir de Zapatero és la seva crida al diàleg i a l'enteniment de la majoria de les forces polítiques. No podia ser d'una altra manera. Un nou model d'Estat no és possible des del partidisme. Ara per ara són lògiques les reticències del PP. Però un perifèric intel·ligent com és Mariano Rajoy acabarà entenent que l'avanç cap al federalisme és l'únic camí possible per a una Espanya que tants problemes interns ha patit quan el poder s'ha trobat en mans centralistes o neocentralistes.

Però el discurs de Zapatero va més enllà del model d'Estat. És una crida al sentiment progressista dels espanyols perquè acarin el futur amb voluntat de transformació social per fer-la cada cop més dinàmica i lliure. Les paraules de qui serà avui president són també motiu de satisfacció per al nostre diari, que ha defensat molts aquests valors des de fa anys. El futur de l'Estat espanyol passa pel respecte i la potenciació de cada una de les seves nacionalitats. La seva defensa a la llengua i la cultura de Balears va ser fins i tot emocionant.

Zapatero marcà ahir el camí perquè Espanya acudeixi amb orgull i decisió a la seva cita amb la Història.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris