nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La falca verda

Cort començà ahir una de les fases de la falca verda de Palma amb l'objectiu de procedir a aquesta inauguració parcial el 2006. Ja era hora. Aquest projecte sintetitza els problemes i les demores que sovint han envoltat les obres de gran envergadura empreses a Mallorca. L'Ajuntament de Palma començà a parlar de la falca verda ara fa uns vint anys, durant l'etapa del govern municipal socialista. I han hagut de passar dues dècades perquè se n'iniciï una de les fases, sense que encara no estigui resolt ni la inclusió de l'estadi Lluís Sitjar ni tampoc l'enorme extensió del Club Militar Es Fortí. No obstant això, s'ha d'aplaudir que l'Ajuntament hagi decidit emprendre les obres. La falca verda es construirà lentament, però val més així i que no es torni a repetir el que passà amb el parc de les Estacions, fet a corre-cuita poc abans de les eleccions municipals del 1999 i que mai no s'ha recuperat d'aquelles presses. De fet, haurà de ser àmpliament reformat quan s'escometi un altre gran projecte per a Palma: el soterrament de les vies del tren.

Però ara el gran objectiu és l'inici de la falca verda, molt més necessària per a Ciutat que fa vint anys, ja que la població ha augmentat de manera espectacular i la necessitat de zones obertes i enjardinades s'ha convertit en imprescindible.

Per sobre de partidismes i de diferents visions sobre el que ha de ser un gran parc, ara el més urgent és la necessitat de tenir-lo. Palma s'està asfixiant entre l'increment de població i la saturació de vehicles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris