nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els ianquis i la ignorància dels altres

Els europeus són incapaços de trobar la sortida a l'infern de fanatisme en què s'està convertint el món islàmic. Com combatre els suïcides? Com afrontar les doctrines que enalteixen les guerres d'extermini? Els europeus no tenen respostes i no les poden tenir perquè els mateixos que han envaït l'Iraq ja fa dècades que s'han encarregat d'enterrar el pensament europeu. Per exemple, avui en dia ja quasi ningú no llegeix Marx. Les cúpules dirigents nord-americanes han fet una feinada per anihilar l'estructura de pensament de les capes populars europees. Així poden emmascarar que la seva croada antiterrorista és en realitat una guerra imperialista. És secundari que els islamistes s'aferrin a una superestructura ideològica del segle XIV. En realitat defensen el que és seu. Els mites que emprin per anar a la lluita és qüestió accessòria. El que compta és que volen fugir de la misèria i que, desesperats, veuen la mort com un alliberament, igual que els esclaus romans.

Els dirigents ianquis són sempre conscients del seu objectiu final i a quin enemic volen esborrar del mapa (són mestres a l'hora de crear conflictes entre bons i dolents). Els seus principis pragmàtics del segle XIX (època en què exterminaren els indis) són prou clars: «No existeix cap certesa. Només existeix gent que està segura». O bé: «El coneixement s'ha de reduir a les coses que es poden mesurar». Són idees senzilles, elaborades pels seus teòrics Emerson, Holmes o William James, però que han servit a la pràctica per enfonsar bona part del pensament europeu en el darrer mig segle i que ara utilitzen per apropiar-se del món àrab.

Però tot i que ha deixat de ser potència política, Europa s'ha negat en bona part a fer de titella ianqui a l'Iraq. Aquest coratge és tot un crit a l'esperança. El Vell Continent sap que primer Saddam Hussein i després Bin Laden no són una altra cosa que productes de la CIA, el primer utilitzat els anys setanta per atacar l'Iran de Khomeini i el segon manipulat els vuitanta per organitzar la resistència a l'Afganistan contra els soviètics. Primer crearen i manipularen els «dimonis», i ara conquesten les terres dels «dimonis». És el que feren amb els sioux i els apatxes. A Europa la deixaren sense el seu cos essencial de pensament i la reescolpiren a la seva imatge. Ara als musulmans els ho prendran tot, excepte els dàtils i la ignorància. Ja ho deia William James: «La veritat no compta. Només compten els resultats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris