nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Cara TV

Sense estar en funcionament, la televisió autonòmica costa 14,3 milions d'euros anuals, és a dir, un poc més de 16 euros per habitant i any. Els habitants de les Canàries, que ja la veuen, en paguen 16; els de Castilla-La Mancha, que també ja la veuen, en paguen 19,9. Aquesta televisió, que podria oferir les mateixes pel·lícules que ens arriben a través de qualsevol canal dels que funcionen, ens surt careta. Si tenim en compte que l'objectiu declarat per la directora és un 10% de l'audiència d'aquí a tres anys, ens haurem de demanar quina noble finalitat justifica aquest dispendi: la normalització? el bilingüisme? l'articulació de la comunitat autònoma? l'outsourcing com a unitat de destí en l'universal?

No obstant això, si arriba a funcionar mai, la nova TV illenca retransmetrà esdeveniments històrics. La primavera de 2007, el candidat del PP a la presidència del Govern de les Illes Balears no repetirà la cançoneta, reiterada des de 1996, que és convenient la coincidència cromàtica entre els executius autonòmic i central. El canvi de disc és una de les conseqüències de les eleccions generals. (Ara, falta veure si el PSIB-PSOE existeix a Mallorca. El parc temàtic que TGP vol construir enfronta dos dels principals municipis de l'Illa i dues de les principals juntes conservadores, crea problemes a la principal institució insular i pot deteriorar la relació entre els dos signataris del pacte de governabilitat. Sembla que no som davant una qüestió local. Ha convocat la Federació Socialista de Mallorca els responsables d'Inca i de Calvià per reunir informació, analitzar l'assumpte i plantejar una estratègia comuna als dos ajuntaments i al Consell de Mallorca? Segurament, ara per ara, hi ha altres prioritats).

El tercer canal també podria retransmetre encontres íntims. Encara que hi ha lectors que no ho entenen, servidor no insisteix en Sa Fuya de manera gratuïta. Aquesta gent (núm. 256) assegura que «departí» amb «Xisco Fiol» amb l'objectiu de protestar enèrgicament pel nomenament de Miquel Melià. El conseller d'Educació els tranquil·litzà perquè «si dejábamos pasar algún tiempo nos convenceríamos de sus buenas intenciones». Pareix que ho ha aconseguit: un sou impressionant per corregir exàmens de la JAC, per recollir acreditacions dels aspirants al certificat que sigui de català i, el temps que li resta, per exercir les tasques pròpies d'un director general. Faria furor a Menorca i a Catalunya la fotografia que el mostra comprovant els DNI de la darrera tanda d'examinats. I retransmès en directe, no en parlem.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris