cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El nou terrorisme

Els sagnants fets d'ahir a Leganés i la col·locació despús-ahir d'un artefacte a la línia fèrria de l'AVE Madrid-Sevilla, presumptament al pas d'un comboi, confirma la pitjor de totes les sospites: que l'Estat espanyol continua sent un objectiu per a la comissió indiscriminada d'atemptats contra la població civil. Les sospites apunten que el terrorisme islàmic estaria darrere d'aquesta acció, tot i l'èxit policíac a l'hora de resoldre els atemptats de l'11 març.

A diferència del terrorisme etarra, pervers i condemnable en igual mesura, l'islàmic pretén copejar per crear l'alarma i la inseguretat en la població civil. La seva finalitat no és tòrcer la voluntat de l'Estat, sinó la destrucció del sistema mateix de llibertats. A diferència, també, del terrorisme etarra, no es coneix com funcionen les xarxes islàmiques, ni on estan localitzades, si és que es localitzen enlloc arreu del món. És frustrant no saber on és Bin Laden, però encara ho és més veure com la detenció de Saddam Hussein no canvia res a l'Iraq.

Ens trobam davant el pitjor de tots els escenaris possibles i seria injust culpar d'aquesta situació, en exclusiva, la política de l'encara president Aznar. Aznar no hi ha ajudat gens, però hi ha ferides que vénen de més enrere, del xoc de dues maneres d'entendre la civilització.

Seria egoista pensar que la retirada de les tropes de l'Iraq deslliurarà Espanya de l'amenaça. Quan es mesclen odi polític i fanatisme religiós, quan els activistes tenen al seu abast noves tecnologies en un món sense fronteres, aleshores neix un nou terrorisme, que és el que hem sentit a Nova York, a Bali, a Casablanca, a Madrid...

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris